JACK DIMICH // slavni glumac najavljuje vrhunsku radionicu glume

  Jack Dimich održat će ove jeseni radionicu u Beogradu tijekom trodnevnog masterclassa u trajanju od četiri sata. Studentima i profesionalnim glumcima predstavit će neke od vježbi koje je radio četiri godine na Lee Strasberg Institute u New Yorku i The Actors Studio u Los Angelesu, gdje je od 1997. do 2001. učio svoje glumačko umijeće. Sve vježbe temelje se na Sense Memory, što je ključan element Metodske glume, bitan za svakog glumca koji želi razviti karakter na sceni ili pred kamerom.

  jack d

  Učenici Lee Strasberga, legendarnog američkog redatelja i glumca bili su - Al Pacino, Marilyn Monroe, Robert De Niro, James Dean, Rebecca De Mornay, Armand Assante, Alec Baldwin, Dustin Hoffman, Michael Margotta i Jane Fonda, koji su svoju glumu temeljili na njegovoj tehnici. Lee Strasberg se smatra najistaknutijim zagovornikom Metodske glume u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Jack Dimich rođen je i odrastao u Bosanskoj Dubici pod imenom Željko Dimić. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu odlazi u Ameriku gdje je 1997. godine primljen na Lee Stasberg Institute u New York, gdje je i diplomirao glumu 2001. godine u klasi Michaela Margotte. Poznat je po ulogama u brojnim američkim serijama i filmovima, a 2013. godine igrao je naslovnu ulogu Nikole Tesle u pozorišnoj predstavi “Tesla” engleske autorice Sheri Graubert na Off Brodway-u, a u režiji beogradske rediteljke Sanje Beštić.

  Diplomirao je na Lee Strasberg Institute for Film and Theater u New Yorku 2001. godine, a od tada je ostvario više od 90 uloga u filmovima, na televiziji i na pozornici na četiri jezika i nekoliko dijalekata engleskog jezika. Svoje glumačko umijeće usavršavao je pod vodstvom: Michaela Margotte, Dana Grimaldija, Irme Sandrey, Roberta Castlea i dobitnika Oscara Bobbyja Moresca.

  Jack Dimich je poznat po svojim karakternim ulogama u televizijskim emisijama:
  CSI, LAW & ORDER, CASTLE, BURN NOTICE, STARTUP, BRAINDEAD, BLACK LIST, HAWAII FIVE-O, ELEMENTARY, BLUE BLOODS, THE OUTPOST, LIMITLESS, MADAM SECRETARY, LILYHAMMER, CHUCK, UNDERCOVERS, SLEEPER CELL, PILOT...

  Igrani filmovi:
  3 AM, WAR STORIES, IN THE NAME OF THE SON, FATHERLAND, BROTHER'S WAR, DON'T LOOK UP, SOME OTHER STORIES, CODE 207, RED ROSE OF NORMANDY, GUIDO, BEHAVING BADLY, THE DROP, 5 FLIGHTS UP, ALL THAT REMAINS, THE DROP, 223 WICK, SCORNED, HAVANA DARKNESS, ROXANA, TESLA NATION...

  Osvojio je nagradu za najboljeg glumca u glavnoj ulozi na Oklahoma International Film Festivalu 2021. godine za svoju ulogu Nikole Tesle u filmu Tesla Nation.

  PR TEMA