JASMINA VRLJIĆ @ NAGLASS // vidi, mala STAKLENA ptica na visokim nogama!

  Jasmina je u umjetničkim krugovima poznata kao žena koja zna sa staklom, upoznala sam je na nedavnom druženju u ateljeu kod Yaye. Te male žabe, ptice, pa ogrlica duboke, grimizne nijanse, sve me to osvojilo na prvu.

   jasmina vrljic dizajn

  - Kad sam prvi put došla u radionicu stakla Bokart, odmah sam pomislila - želim radit stakleni nakit. I prva je bila ogrlica. Neuspješna naravno. Trebalo je prvo naučiti tehnologiju, proći niz edukativnih sati... Bilo je to prije oko 15 godina – priča mi Jasmina, inače grafička dizajnerica i vlasnica brenda Naglass. Predobra igra riječi.

  jasmina vrljic dizajn

  Zapravo nemam omiljeni motiv. Najviše me veseli ono na čemu trenutno radim. Možda bih mogla prednost dati nakitu! - veli Jasmina. 

  Staklene uratke izrađuje tehnikom fuzije: - Fuzija stakla je tehnika sjedinjavanja i oblikovanja stakla, kojom se, termičkom obradom (najčešće na 830 °C), izrezana stakla različitih oblika stapaju u zamišljeni predmet. Fuzija je specifična po tome što je najčešće plošna iako se zahtjevnijim intervencijama mogu postići i skulpturalni oblici. Ponekad staklo kombiniram sa žicom ili folijom, uglavnom materijale koji ne izgaraju na 800°C - .

  jasmina vrljic dizajn

  Iako svašta po stanu zna skupljati prašinu (nisam za natrpavanje!), za ove preslatke figurice bih glasala. Nekako kao da te gledaju, te njihove oči tako su autentične. Djeluju realno, a opet su kao ispale iz nekog stripa, kao nacrtane. Vidi se da Jasmina uživa u tome i zato sam pomislila – ovo je idealan poklon. Ima neka ljepota u tom staklu, djeluje tako kremasto i nježno...

  jasmina vrljic dizajn

  jasmina vrljic dizajn

  jasmina vrljic dizajnjasmina vrljic dizajn