Kako se brinuti o MIRISNOJ SVIJEĆI? // Borut Mihalić donosi 3 must have trika

  Iako volimo svijeće tijekom cijele godine, prosinac je nekako najviše u znaku tih predivnih mirisnih kreacija... Adventsko vrijeme ne znači shopping, već obitelj, okupljanje s familijom i prijateljima, druženje, pa i kod kuće, gdje atmosferu čarobnom čine i – svijeće. Zato nam je Borut Mihalić, vlasnik dviju TOP parfumerija i parfemski ekspert, otkrio neke must have trikove, jer svijeći možemo produžiti rok trajanja samo ako se dobro brinemo o njoj!

  Ona je mirisna, voskasta i veličanstvena, donosi neki mir, stabilnost, ponekad osjećaj sjete, no na jedan pozitivan, umirujući način. S druge strane, kvalitetna svijeća ima one prirodne i ugodne esencije. Odabrani sastojci i dobar vosak doprinose uživanciji, sve se to vidi i osjeti! A sada: savjeti.

   

  BAOBAB COLLECTION Dark rhino max 10 recadre TOP.HR 440KN cr
  Nicolaï Myrrhe


  1. VAŽNOST RAVNOMJERNO RASTOPLJENOG VOSKA // Gasiti je svijeću najbolje tek kad je rastopljeni vosak napravio bazen, od ruba do ruba posude ili čaše. Važno je da je vosak rastopljen ravnomjerno.


  2. KAKO GASIŠ SVIJEĆU? // Postoje dva načina gašenja svijeće poklapanjem: prvi je takozvanim snufferom (poseban poklopac, kao zvono), a drugi je poklopiti je običnim tanjurićem. Nemojte iz neposredne blizine puhat u upaljenu svijeću, izletjet će vosak! Uostalom, možda već imate to negativno iskustvo, kao mnogi...


  3. KRATAK TI JE FITILJ? Kad se vosak stvrdne, obavezno SKTARITE FITILJ na pola centimetra. Na taj način održavate kvalitetu fitilja i voska. Naravno, što se bolje brinete za svoju svijeću, to će ona duže trajati!

  LEKCIJA IZ POVIJESTI (za one koji žele znati više)

  O višestoljetnom brendu CIRE TRUDON // Trgovac imena Trudon 1643. godine dolazi u Pariz. Ženidbom dobiva trgovinu u ulici Saint - Honoré, u Saint- Roch’s četvrti. Iako je bio trgovac mješovitom robom, bavio se i prodajom voska, kojim je snabdjevao svoje mušterije, ali i pariške crkve. Trudon je razvio pefektni “know how” i proizvodio svijeće najbolje kvalitete.
  Za vrijeme vladavine Louisa XIV osnovan je Maitre Trudon, kao mali obiteljski posao, koji je nosio prezime osnivača i njegovih potomaka. Njegov sin Jacques, uskoro je postao glavni poslovođa trgovine, ali i proizvođač voska koji je ušao na dvor Versailles 1687. godine kao apotekarski proizvođač za kraljevu ženu, Marie-Thérèse.
  Maison Trudon je javno potvrđena kao manufaktura koja snabdjeva kraljevski dvor 1719. godine. Više na TOP linku.

   TOP.HR AMON CIRE TRUDON 570KN

  Cire Trudon - AMON

  Ovog Božića, Cire Trudon oživljava drevni Egipat: veličanstvene piramide (Gizeh), egipatsko božanstvo (Amon) i otok na rijeci Nil (Philæ) čine trio bezvremenskih mirisnih svijeća. Cire Trudon slavi blagdane s tri ekskluzivna mirisa: tradicionalnim tamjanom, notama papirusa i blagotvornim mirisom zaslađenog drva za ogrjev.

  Umotan u drvene note, Amon priziva mitske tajne: ‘skriveno’ božanstvo koje nitko nije mogao vidjeti, Amon, štovao se kao jedno od ključnih božanstava egipatskog panteona. Kreativno i solarno božanstvo, Amon je gospodar vječnosti: svijeća posvećena Amonu miriše na tradicionalni tamjan i raskošnu cedrovinu, u čast bezvremenosti.

  Svijeća od prirodnog voska. Težina: 270g. Vrijeme gorenja: 55 do 65 sati

  VRH: ruža, aldehidi
  SREDINA: pačuli, tonka
  BAZA: sandalovina, cedar

   

  TOP.HR gizeh CIRE TRUDON 570KN

  Cire Trudon GIZEH - vječne piramide

  Simbol arhitektonskog i matematičkog zlatnog doba Egipta, piramide u Gizi očaravaju čovječanstvo još od antike. I danas se smatraju jednim od sedam čuda antičkog svijeta. Posebna aroma kandiranog drva za ogrjev asocira svojim mirisom na drevne epohe.

  Svijeća od prirodnog voska. Težina: 270g. Vrijeme gorenja: 55 do 65 sati

  VRH: breza, kandirani kesten
  SREDINA: kašmir, mahovina
  BAZA: cedar, mošus, pačuli

   

   

   

   

  Aurum Max24 recadre

  BAOBAB COLLECTION Aurum

  BAOBAB COLLECTION Dark rhino max 10 recadre TOP.HR 440KN cr

  BAOBAB COLLECTION Dark rhino // sandalovina, vetiver

  BAOBAB COLLECTION Dark rhino max 10 recadre TOP.HR 440KN cr

  Nicolaï OR

  BAOBAB COLLECTION Dark rhino max 10 recadre TOP.HR 440KN cr

  Cire Trudon, Abd del Kader 

  Vrh: Menta, limun, crna ribizla, jabuka, đumbir, klinčić
  Sredina: Jasmin
  Baza: Vanilija

     BAOBAB COLLECTION Dark rhino max 10 recadre TOP.HR 440KN cr
  BAOBAB COLLECTION Black Pearls // crna ruža i đumbir

  BAOBAB COLLECTION Dark rhino max 10 recadre TOP.HR 440KN cr
  BAOBAB COLLECTION Trano Mabhoga // vatra na drva, grejp, lišće eukaliptusa

  BAOBAB COLLECTION Dark rhino max 10 recadre TOP.HR 440KN cr
  BAOBAB COLLECTION Women // magnolija, ruža, mošus