Kazališna i filmska scena @ Galerija Karas

  „Suvremena kazališna i filmska scena 2013. - 2015“, bijenalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost, otvara se u srijedu, 3. lipnja u 19 sati u Galeriji Karas, u Praškoj 4 u Zagrebu. Izložba se realizira kao dio ULUPUH-ovih programa u Galeriji Karas.

  carmen seherezada

  Na izložbi će se predstaviti ostvarenja 15 kazališnih i filmskih primijenjenih autora u izboru Umjetničkog savjeta Sekcije: Miljenko Bengez, Dinka Jeričević, Doris Kristić. Izlažu: Ivana Bakal, Barbara Bourek, Marta Crnobrnja, Igor Dobranić, Jelena Đanko, Martina Franić, Dalibor Fugošić, Dalibor Laginja, Mario Leko, Katarina Radošević Galić, Vedrana Rapić, Irena Sušac, Marija Šarić Ban, Jadranka Tomić, Mirta Vekić.


  3000w SNEZNA kostimi boja FIN 01 

  „Izbor umjetnika i radova zastupljenih na ovogodišnjoj izložbi ukazuje na kvantitativnu prevlast kostimografa i kostimografskih radova, nešto manji udio scenografa i (kao i uvijek) skromniji broj oblikovatelja svjetla, a upadljiv je i izostanak majstora šminke i perike te majstora krojača kojima je upravo ULUPUH-ova sekcija pružila okrilje za promoviranje važnosti njihovoga rada i neophodnosti njihovih struka u kazalištu. Zamjetljiva je brojnost kazališnih radova ostvarenih unutar projekata nacionalnih i institucionalnih kazališta diljem Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Split, Osijek, Dubrovnik, Varaždin), pa i izvan njezinih granica (Mostar, Beograd), i unutar manjih kazališta i nezavisnih skupina poput multimedijalne platforme Bacači sjenki ili akrobatskoga kazališta Triko cirkus teatar, odnosno projekata na razmeđu različitih umjetničkih disciplina koje se u suvremenom stvaralaštvu intenzivno prepliću i prožimaju. U nešto su manjoj mjeri prisutni i radovi iz područja filma i televizije te reklamne industrije - Martina Petranović, iz predgovora. 

  DaliborLaginja    

  Izložba će se moći pogledati do 14. lipnja,  od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

  Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

  Organizator: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnika
  Likovni postav izložbe: Ivana Bakal

  B. Smetana PRODANA NEVJESTA Foto c Ines Novković 1MartaCrnobrnja Vucjak