KRISTINA BURJA ističe raskošne crvene forme // pozdrav iz Milana, s Green fashion weeka

  Kristina Burja predstavila je novu kolekciju 'Dreamers Yard' na 10. Green Fashion Weeku, održanom u Milanu. Ovaj internacionalni događaj već godinama promiče održivi razvoj u modnoj industriji te je pod pokroviteljstvom UN-a. Burja i njezin brend Krie Design jedina je hrvatska predstavnica te u projektu sudjeluje od prvog izdanja 2016. godine u Abu Dhabiju.

  2.2vittoriolafata
  Dizajnerica je pritom predstavila raskošne siluete s fokusom na ramena koja se šire harmonika krojem i pritom naglašavaju moć siluete. Boje bira one osnovne – crvenu, plavu i bež. Struk je naglašen, a od detalja ističe se korzet remen, koji se može nositi i na drugim kombinacijama.

  7vittoriolafata
  Razlog tome je autoričin ekološki pristup te poslovanje, u skladu s Agendom 21 UN-a, o održivom razvoju. Kristina je o projektu i kolekciji govorila i za televiziju Fashion TV.

   

  11vittoriolafata

  - Ne možemo promijeniti svijet u jednom danu, ali možemo govoriti i promicati vrijednosti koje su blagotvorne, kako za našu planetu tako i za ljude koji su u ovoj industriji izuzetno ugroženi, kada govorimo o nehumanim radnim uvjetima masovne proizvodnje tekstila na svjetskoj razini - komentirala je Kristina. - Kolekcije moraju duže trajati. Kada birate odjeću morate se zapitati odakle dolazi odjeća koju želite kupiti i tko je to proizveo te u kojim uvjetima? Bitno je biti etički osviješten i ekološki odgovoran. Zanimajte se za priču brenda, za kreaciju koju ćete voljeti godinama. Kupujte odjeću stvorenu da traje, a ne onu stvorenu da je što prije morate zamijeniti. Trendovi moraju postati tiši jer puno je drugih glasova koje treba pojačati. Upravo to je moj moto dok kreiram kolekcije koje su kvalitetne, jedinstvene i pristupačne te proizvedene s ljubavlju u Hrvatskoj - .

  Fotograf Vittorio La Fata


  2vittoriolafata3vittoriolafata5vittoriolafata10vittoriolafata