LANA PULJIĆ @ LOKOMOTIVA odjenula je novu kolekciju // kreativna vizija u okviru LIJEPIH USPOMENA

  Lana Puljić nosi svoje kreacije, fotografirala ju je Sara B. Moritz na našim lokacijama, no smještena je na scene s omiljenih putovanja (London, Pariz…) - ovime se dizajnerica u mislima i željama 'seli' u neka bolja vremena. Sjeća se lijepih trenutaka te istovremeno jedva čeka nove avanture. Stilski, donosi kreacije koje nose njezin karakteristično ženstven potpis, ponegdje sa sportivo i koloristički snažnim elementima.

  lana10

  - Želja mi je bila iskreno progovoriti o tome što mi u ovom trenutku nedostaje, koje sve emocije proživljavam i što je to što me drži optimističnom i u ovim danima neizvjesnosti. Ideja nam je bila doslovno prebaciti sadašnji trenutak i emociju u neki meni veoma poseban trenutak koji je ostao ovjekovječen s nekih meni dragih putovanja i lokacija. Kombiniranjem Sarinih i mojih fotografija dobili smo jednu eklektičnu cjelinu, iskrenu, te pomalo sirovu i ogoljenu - ispričala je Lana.

  lana9

  Lana i Sara donose vlastitu viziju 'greške u sistemu', odnosno matrixa koji ima virus, pa su tako i neke od fotografija mutne, fokus se nalazi na nekom drugom mjestu, figura je djelomična…

  lana2

  No, sklad svemu daje kompozicija u koju se poput puzzlea uklapaju Lanina odjeća, boje gradova, urbani vizuali i ostale foto intervencije.

   

  lana2

  Sama je odjeća komotna, ujedno strukirana, a haljina ima dvije teksture na prednjem dijelu, što priči daje finu dinamiku. Kaputi su elegantni, power odijela smeđeg i plavog tona podsjećaju na osamdesete, bomberica je disko zvijezda, a vunena haljina ima lagano naglašena ramena.

  lana1

  Izmjenjuju se animal print, topla smeđa, glitter tekstura, pastelno plava i efektna crvena, a sve skupa donosi stilski hibrid komocije i odjeće za stvaran život, čime nas autorica na kraju ipak vraća u – sadašnjost. U iščekivanju novih lijepih trenutaka u lijepoj odjeći.

   

  lana3lana4lana5lana6lana7lana8lana11lana12lana13