Lauba slavi 3. rođendan!

  Lauba, popularna zagrebačka kuća za Ljude i umjetnost, kombinacija galerijskog prostora i inovativnih radionica, u kojima art susreće svakodnevicu, ove subote slavi treći rođendan i povodom toga poziva sve zainteresirane na brojna događanja.

   

  gallery-big-1399713931 740

   

  - Prije 3 godine 14. lipnja Lauba je otvorila svoja vrata! U godinu dana imali smo brojne programe koje smo dijelili s vama, kao i nominaciju za najinovativniji muzej godine iako muzej nismo. Nagradu nismo osvojili, ali sama nominacija je bila velika pohvala dosadašnjem radu. Kao i svake godine, rođendan moramo proslaviti tako da smo vam pripremili poseban program i za male i za velike. Rezervirajte subotu 14. lipnja za dolazak u Laubu! Vrata otvaramo u 11 sati, a cijeli smo dan ispunili aktivnostima - objavila je danas Lauba.

   

  gallery-middle-1311791062 954

   

  Aktivnosti ove subote, 14. lipnja 2014:  
  Laubica / kreativna likovna radionica za najmlađe posjetitelje
  Radionica je prikladna za djecu od 6 do 12 godina te prijave nisu potrebne. Mlađa djeca mogu sudjelovati uz prisutnost roditelja.

  Laubica by Boya / Znate li što su Boya bojice?
  Boya bojice su jedno zanimljivo sredstvo za crtanje nastale u kreativnom studiju dizajnerice Maje Mesić! Boje za crtanje kakve danas poznajemo – u formi štapića, ograničavaju likovno izražavanje. Suprotno tome ove bojice za crtanje zbog svoje forme omogućuju prirodan i ekspresivan pristup crtanju. One su inovativni crtaći alat, lako prilagodljiv svakoj ruci, koji zglobu omogućava mnoštvo pokreta i položaja, što se izravno odražava na kvalitetu i mogućnosti crtanja. Dođite i isprobajte ih s nama!

  Kviz by Lauba & Vizkultura / Vrijeme je za pokazivanje znanja iz vizualne umjetnosti i kulture.
  Pozivamo sve zainteresirane željne dobre zabave uz ponešto znanja o suvremenoj umjetnosti i kulturi da se prijave na naš kviz! Prijaviti se mogu timovi do 3 člana. Kviz će se odvijati u tri kruga, kroz odgovore na pitanja u prva dva kruga te finalu u koje ulaze dva najbolje plasirana tima. U kojoj će se igri znanja oni nadmetati u finalu, neka zasad ostane tajna. Prijave primamo na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Najbolje timove očekuju nagrade. Požurite s prijavama!

   

  gallery-middle-1329842955 217

   

  LAUBATALK: predstavljanje novog rada „Bez naziva“ dvojca Žižić/Kožul
  Razgovor moderira kustosica Morana Matković.

  U galeriji predstavljamo novi rad Žižić/Kožul tandema i Nestalni postav #17, a u prostoru ispred Laube pozivamo vas na druženje u "galeriji na otvorenom". Jeste li već primijetili radove Ivana Kožarića, Marije Ujević Galetović, Mirona Milića i OKO ispred Laube?

   

  Lauba3


  Lauba je dom brojnih događanja - prošli je tjedan tamo predstavljena izložba dječjih radova pristiglih na Nivea kreativni natječaj Dodir ljubavi, povodom Međunarodnog dana obitelji