LEDA ŠEPAROVIĆ // stereotip je da sve BALERINE žive na listu salate!

  Iako su sve super-vitke i mišićave, balerine su za mene oduvijek bile simbol nježnosti i gracioznosti, valjda i radi tog bajkovitog plesa koji kao da je iz neke druge dimenzije… Mislim da svaka djevojčica koja pogleda balet poput Orašara ili Labuđeg jezera poželi postati balerina kad odraste!

  LEDA SEPAROVIC1

  Kako je to raditi i živjeti balet pitala sam 22-godišnju Ledu Šeparović koja je već 3 godine članica ansambla Mikhailovskog kazališta u Sankt Petersburgu. Leda je rođena u Splitu, no većinu života provela je u Zagrebu. Prije odlaska u Rusiju, dvije godine se školovala i godinu dana radila u Stuttgartu.

  TIPIČAN DAN - od probe do predstave i nazad 

  Moj tipičan dan počinje u 11 takozvanim klasom koji traje sat vremena, no prije toga se zagrijavam kombinacijom pilates vježbi i rastezanja oko 40 minuta. Nakon toga imamo probe do oko 15 sati te navečer predstavu.

  Pripreme za nastup kreću oko 17 sati – šminka, frizura, ponovno zagrijavanje… Nastupam svaki dan, no ako nema predstave, onda probe imamo i navečer. Nakon svega toga idem ili doma ili na večeru s prijateljima.
  Već sam otplesala praktički cijeli repertoar te nekoliko solo uloga. Ansambl je internacionalni, pričamo i engleski i ruski, tako da nemamo jezičnih barijera!

  LEDA SEPAROVIC1

  PREHRANA MI JE BALANSIRANA, ekstremi nisu nužni

  Jedem sve što volim, a budući da sam odrasla na dalmatinskoj hrani volim svježa i zdrava jela. Stereotip je da sve balerine žive na listu salate. Naravno, činjenica je da trebamo biti u dobroj formi, ali nikakvi ekstremi nisu potrebni, jer ipak smatram da je zdravlje najvažnije.

  Nužna je balansirana prehrana jer inače ne možemo izdržati sve te napore. Svaki čovjek je drugačiji, tako da svatko treba pronaći ono što njemu najviše odgovara. Ja obavezno svaki dan trebam imati nekakav mesni ili riblji obrok, a također mi je važno da pijem puno vode. Volim slatko i toga se ne mogu i ne želim odreći, ali naravno u normalnim količinama.

  LEDA SEPAROVIC1

  ŠTO RADIM - kad ne radim

  Kod nas je ponedjeljak slobodan dan – tada je važno dobro se naspavati. Ponekad odem na masažu ili u saunu, ili se nađem s prijateljima. St. Petersburg je super grad, uvijek nađemo nešto zanimljivo… Dinamičan je, raznolik, pun umjetnosti, povijesti i divne arhitekture. Smatraju ga evropskim gradom Rusije. Imam i prijatelje koji nemaju veze s baletom, nije mi bilo teško uklopiti se. Ruski sam naučila u kratko vrijeme, tako da mi je sve lakše.

  Volim kuhati i peći kolače, kad stignem, a osim toga u posljednje vrijeme sam počela čitati sve više poezije!

  LEDA SEPAROVIC1

  OBOŽAVAM MODU i slaba sam na bajkerske čizme

  Mogu obožavam – to mi je zapravo jedan od hobija. Pratim dizajnere, revije i kolekcije preko interneta i sanjam kako ću jednoga dana odjenuti haljinu Giambattista Vallija uz Manolo Blahnik ili Jimmy Choo cipele… Ali, svakodnevno, slaba sam na dobre torbe i bajkerske čizme!

  Foto: Yuliya Mikheeva i Tonya Ekimova

   LEDA SEPAROVIC1LEDA SEPAROVIC1