Living by Ines Co. / sve nijanse bijele

  Malo sam zapela s pisanjem kolumne... došla sam u HR na "godišnji" tako da po cijele dane jurcam i nadoknadujem druženje s family i frendovima, odlaske na evente, noćne izlaske (jer baka servis je tu..) i kako to već ide. Otkrila sam neka nova super cool mjesta koja se se pojavila dok ja živim na Lanzarote tako da baš uživam u svom gradu. Naj otkriće mi je definitivno #Swanky Monkey Garden. Love It!

  Otkriva: stilistica Ines Coronelli

  amara 100055710962944211
  Foto: Amara / prshots

  Koncept, uređenje, staff, vibra...sve! Nego di smo ono stali...Đizus, nismo ni počeli. Zamislila sam da pišem o svojoj velikoj opsesiji koja se zove Bijeli interineri... i exterijeri. Još davnih dana...mislim na faxu (da dosta sam stara!) u nekom našem časopisu, Gloria možda, vidjela sam fotke kuće dizajnerice Loredane Bahorić. Znači... šok! Kao da je netko u mojoj glavi radio fotke...točno se sjećam tog osjećaja.

  Gledala sam fotke i toliko se oduševila... jer konačno je postojao dokaz da kompletno bijeli interijer sa kompletno bijelim namještajem može i te kako funkcionirati. Ta žena... ona živi taj stil. Jer osim što je genijalna dizajnerica monokromatske odjeće, interijer kuće dovela je do savršenstva. I mog savršenstva!

  image2

  Kada sam se preselila u svoj prvi stan, koji je bio Party stan (jer 25 godina…!!) inzistirala sam da parkete i namještaj u stanu pofarbamo u bijelo… bio je to stari zagrebački stan u centru, sa 4 m visokim stropovima i duplim prozorima. Savršen…, a oronuli parketi i naslijeđeni stari namještaj bili su idealni za moje eksperimentiranje s bijelim farbama. Bijela lak boja, mat boja, bijela boja na bazi vode, bijeli bajc, bijeli auto lak... anything will do as long as it is white varijanta!
  Kompromis koji sam napravila, budući da sam se useljavala s dečkom (sadašnjim mužem) koji nije bio oduševljen živjeti u "apoteci“ kako je on to zvao, bio je da smo u svakoj prostoriji u stanu obojali zidove u drugu boju... Možda ovak zvuči malo too much ali nekoliko fashion editorijala se snimalo u tom stanu tako da je definitivno bio cool.

  Dakle... ljubičasta kuhinja, narančasta kupaona, tirkizna spavaća, zeleni dnevni... A gostinjska soba ili kako ju je moja baka zvala "služinska" soba, s obzirom da nismo imali "služavku", bila nam je farbaona! True story… još je imala i balkon tako da je bila idealna za farbanje svega u bijelo. Starinski stolić nažican od frenda... farbaj u bijelo. Kristalni lusteri sa Hrelića... sprejaj u bijelo,vaza(nečiji poklon)..farbaj u bijelo... Sve je završavalo u farbaoni, sve!

  ines

  Ines na otoku sreće

   

  Jednom je moj muž… tadašnji dečko mislio da nisam normalna jer smo u IKEA-i u Grazu kupili komplet polica za kupaonicu u crnoj boji (jer samo su takve proizvodili!!) i čim smo stigli u stan, završile su u farbaoni…

  Dugo smo se s njima mučili jer je tekstura bila hrapava i nije primala boju... danima smo pokušavali (zapravo On... šta ti je ljubav)... sloj na sloj bijelog spreja dok police nisu popustile pod pritiskom i pristale biti Ok, ne baš ful bijele, nego bjelkaste… However...najviše muke nam je zadao pod odnosno parket. O tome bi mogla jednu posebnu kolumnu napisati... ali ukratko. Stari parketi... na dijelovima di su bili tepisi manje, ali rekoh... tko će to sad brusiti, ionako je lak vec davnih dana oguljen...(nije bio!!!)  


  Frajer u dućanu s farbama nas je uvjerio da je dovoljna boja na bazi vode, ne smrdi lak, brže se suši, bla bla... Super je izgledao kad je bio gotov! Ali kako je to bio party stan i dosta ljudi je tamo dolazilo... pod se počeo guliti dok si rekao..."kaj ćete popit?" Gulio bi se on i bez ekipe po stanu... jednostavno boja na bazi vode na (makar i prastari) lakirani parket… big No No!!
  Prelakirali smo opet nas dvoje, cijeli stan (70m) s lak bojom, ali nikad to nije bilo idealno, pa je kantica s bojom uvijek bila spremna i kako bi se negdje ogulilo, mi smo krpali.
  Ali čovjek uči dok je živ pa smo tako koju godinu kasnije, kad smo adaptirali svoju kuću, znali kako i šta treba napraviti (profesionalno brušenje parketa prije bilo kakvih intervencija!!!) jer naravno da je bijeli parket opet bio jedina moguća opcija. Ovaj puta se ne guli!

  Ali ovaj put kad smo uređivali kuću, zidovi u bojama više nisu bili kompromis... jer bila sam u visokom stupnju trudnoće/taman rodila periodu što u prijevodu znači Unnegotionable!!
  Kako da muž kaze "ne može" ili "neču" jednoj trudnici ili majci svog sina?? (Priznajem… bilo je par puta "Sina sam ti rodila kako misliš ne mogu pločice biti bijele?")

  image3

  Ipak, kompromisa je bilo i s moje strane, jer toga mora biti u svakom braku, a to je sivi zid u dnevnom boravku. I smeđi kožnati kauč za koji muž tvrdi da je jedini pravi muški komad u čitavoj kući. Ali nije... Kasnije, tokom uređenja je došao i kutni bar i retro komoda s ugrađenim radiom i gramofonom koji su također tamno smeđi i jako James Bond muževni.

  Sada je naša kuća u nekakvom industrijsko-skandinavakom stilu i nije bijela alla Loredana Bahorić ali s obzirom da imamo malog fakina (4 god) i ludog, velikog (bijelog!!) psa u kući... ne bi niti bila dugo takva čak i da je muž pristao na "apoteku".
  Savjeti za bijele interijere...
  - Ako vam se sviđa takav stil a niste sigurni kako će funkcionirati baš sve bijelo, krenite pomalo, kao prazno platno...uvijek se može dodati boje.
  Komad namještaja ili zid u boji?
  - "Sterilno i prebijelo" riješite tako da ne bude sve zubarski, medicinski bijelo nego kombiniranjem različitih nijansi bijele.

   

  amara 1000557349908927amara 1000557392445623amara 1000557490975560amara 1000557622059261amara 10005571096294421amara 10005571376364125amara 10005571879804379amara 10005571891362282