Living by Ines Co. / život je plaža

  Svatko uživa na moru, odnosno godišnjem odmoru, na svoj način. Ima ekipe koja zapravo i ne voli more, već odu na neku obalu, a kupaju se u bazenima... Fine… whatever works for you! Volim i ja bazene, pogotovo zato što ih ovdje ima gotovo svaka kuća, to je tu na Canarima osnovna oprema.

  Javlja se sa sunčanog otoka: stilistica Ines Coronelli

  INES2 BHS
  foto: BHS / prshots


  Ali uglavnom ljeto, godisnji, more, obala... asociraju na plažu! Beach... Life's a beach, The Beach (volim taj film…). Jeste li i vi jedan od onih tipova koji je u stanju čitav dan ležati i roštiljati se na plazi... malo leđa, malo trbuh i kao gušteri uživati na suncu? Ili vam je pojam plaže zapravo chillanje u nekom hladu, kava i novine ili neka fina cugica... Ja definitivno nisam tip guštera i najviše uživam upravo u hladu, s novinama (ovisi koje je doba dana... yeah right) plus kava ili koktel & La vita e bella!

  ines2
  Ines zna da šešir glavu čuva


  Moj malac obožava apsolutno sve aktivnosti na plazi i nikad mu nije previše. I tako sam ja već  mjesecima (znam, jadna ja, kak mi je teško...) prisiljena boraviti na plaži. A ovdje na Canarima to znači – pijesak, ocean i sunce. Brutalno sunce, ok? Hlada nema... samo par palmica koje su jako fotogenične i hit su na fejsu i instagramu, ali ne bi one dale malo sjene da se imam negdje sakriti. No way. Dobra stvar, osim onog najbitnijeg a to je sreća mog djeteta, je sto sam usprkos blijedoj puti i alergiji na sunce crna kao nikad prije i konačno izgledam zdravo.

  ines4


  Ekipa na plaže nosi suncobrane jer nema ti druge brate, pogotovo ako si prozirni Irac koji vidi sunca tri puta godišnje. Ali, meni je to nekako ne-cool i ta češka spika - ipak sam ja odrasla na Jadranskom moru, a ne na oceanima i golim obalama. A s obzirom koju količinu kantica, lopatica, bagera, kamiona, lopti, pištolja za vodu i reketa nosim... suncobran si mogu jedino fiksirat na glavu i tak ga nosit. Dakle, ako imate djecu vjerojatno znate o čemu pričam.
  Ako ste childfree ili su klinci već u fazi kad ljetuju sami, a vi konačno možete ljeto provesti kako samo vama paše, evo par savjeta i ideja kako da si napravite filmski set od vašeg komadića plaže.

  INES1
  foto: BHS / prshots


  1. Birajte što osamljenije lokacije, te su uvijek najljepše. Jadran ih je prepun – na primjer Kornati, Dugi Otok, Palagruža… Nisu toliko dostupne, ali vjerujte mi, najljepše su i najmirnije.

  2. Što više jastuka i dekica, to bolje! Bilo da volite šareno i uzorke, ili jednobojne, smirene tonove, ovisi o vama. Jedan ručnik i ležaljka ne mogu se mjeriti s nečim ovakvim.

  3. Košara sa svježim voćem, nekom finom klopicom koja se jednostavno jede prstima i voda… nezaobilazno! Možda čak i vino tijekom dana, pa ipak je godišnji, ne?

  4. Knjiga… sve vam je jasno. Omiljeno lagano štivo u hladu, daleko od buke i vreve. Pa možda padne i spavanje. Enough said… enjoy!

   

  ines1
  Kuda god pogledaš... sami pijesak!


  INES BHS11
  foto: BHS / prshots

  ines3