Mary Katrantzou x Adidas Originals

  Jedna od najistaknutijih dizajnerica novije generacije, Britanka Mary Katrantzou, napravila je capsule kolekciju za Adidas Originals - nove, predivne kreacije predstavljaju sve što autorica voli, a to su kaleidoskopski motivi prepuni boja, snage i energije, baš ono što brendu AO pristaje. 

  adidas Originals by Mary Katrantzou AW14 model 5

  Čim je stupila na scenu, Mary se izdvojila specifičnim potpisom i stilom koji predstavlja snažne motive i ignorira jednostavnost. Imala je faze printa koji podsjeća na arhitekturu, hiperrealizam interijera, a sve to matematički posloženo u skladne krojeve. Ovdje Mary kombinira Adidasove forme sa svojim neodoljivim uzorcima, a rezultat je fascinantan. Tu su i ženstvene siluete, bomber jakne, neopren materijali, prava paleta za ljubiteljice budućnosti u bojama.

  B26705

  - Kad mi je Adidas pristupio trebalo mi je neko vrijeme da razmislim što bih drukčije mogla ponuditi i što bih novo mogla reći - istaknula je Mary - odrasla sam u njihovim tenisicama, baš kao i mnogi drugi, i unijeti vlastitu viziju u takav globalni brend doista je bio izazov. Njihovo nevjerojatno nasljeđe i stalna usmjerenost na inovacije čini ih savršenim partnerom. Vjerujem da će šira publika prepoznati i prihvatiti printove i boje ove kolekcije. Htjela sam da ova kolekcija bude demokratičnija jer su moje kreacije inače namijenjene jako uskom, luksuznom tržištu. Stvarno je dobar osjećaj stvarati proizvode u kojima će uživati mnogi - .

  U kolekciji je i nekoliko modela tenisica. Equipment Racer izrađena je od mrežaste tkanine i tekstila s uzorkom vezica i cvijeća dok je potplat transparentan i šljokičast. Uniseks estetika vidljiva je u dizajnu tenisica ZX 5000 obloženih mekanim antilopom i silikonom s istaknutim metalnim šiljcima - dizajn tenisice za trčanje prebačen je na prednji gornji dio tenisice. Ove tenisice, baš kao i cijela kolekcija, preokreću pristup kreiranju tenisica i redefiniraju ih kroz viziju snažne ženstvenosti 21. stoljeća. 

  Originals by Mary Katrantzou dostupna je od prosinca ekskluzivno u domaćim, multibrendovskim concept dućanima Maria u Dubrovniku i Zagrebu. 

  adidas Originals by Mary Katrantzou AW14 model 1

  adidas Originals by Mary Katrantzou AW14 model 2

  adidas Originals by Mary Katrantzou AW14 model 3

  adidas Originals by Mary Katrantzou AW14 model 4

  adidas Originals by Mary Katrantzou AW14 model 6

  B26678

  B26679

  B26704

  M62620 crM62807 crM62809 crM62841 crM62906 crM62908 crM62909 crM63056 crM63057 cr