Men's Week / tradicija & preciznost

  Andrea Bissoli Rubini u čudesnoj olfaktornoj priči okupio je tim vrhunskih talijanskih parfumera i osmislio fundamentalnu budućnost kuće Rubini koja se ponosi 80-godišnjom tradicijom, nogometaš Christiano Ronaldo nikuda ne kasni, i dalje će vjerovati satovima Tag Heuer (ovaj švicarski brend postoji još od davne 1860!), dok brend Emanuel Ungaro predstavlja svoju Engaro Cologne Extreme!

  RUBINI 3

  - Parfumerska kuća Rubini posvećena je odavanju počasti kvaliteti visokog parfumerstva, koje u mojoj obitelji ima tradiciju dugu gotovo 80 godina. Cilj nam je utjeloviti najbolje što moderna parfumerija može ponuditi – izjavio je Andrea Bissoli Rubini. Kako bi izrazio temeljne, odnosno fundamentalne vrijednosti Rubini kuće u svoj njenoj punini, okupio je vrhunski talijanski tim parfumera. Ekspert u kreiranju mirisa, Ermano Picco, pripovijest o prošlosti kuće Rubini pretočio je u olfaktornu priču Fundamental. Kako bi emocija sačinjena od slasnih mirisnih oblika postala opipljiva, pobrinula se dizajnerica Francesca Gotti koja je uspjela ispreplesti prošlost i budućnost i stvoriti bezvremensku arhitektonsku kreaciju.

  fundamental 4

  Piramida Fundamental Rubini (dostupan samo u niche parfumeriji TOP, Tomićeva, Zagreb)
  Vrh: Svježi bergamot iz Kalabrije, mandarina, hesperidno senzualno cvijeće
  Sredina: grožđe iz regije Soave, note makije, firentinske iris, pčelinji vosak
  Baza: cedrovina, sandalovina, javanski vetiver, baršunaste note, koža

  - Verona, 1937. godina. Vrijeme je to kada u gradu egzistiraju brojne brijačnice. Pietro Rubini vizionarski uvodi jednu novost u te dobro posjećene prostore – priča Ermano Picco – i donosi parfeme iz malog parfumerskog dućana. "Puder za lice" ispunjavao je zrak i širio primamljive mirise koji su opčinili i tadašnje dame. Toplina mirisa darovala im je prozračnost, osebujnost i dozu nestvarnosti. Pietro je svoje mirise često darivao opernim divama kada su silazile sa scene. Najsmioniji mirisi razvijali su se tijekom večeri obavijeni dimom, koketiranjem i nestašnim razgovorima, a Pietro je te mirise prodavao kad bi se vratio kući s posla. Zamišljam da te arome i mirisi i dalje sjaje u zlatnom svjetlu mjeseca rujna kada dozrijevaju bobe grožđa regije Soave. Pretočene u parfumske bočice, te mirisne note oda su Pietru, čovjeku kojeg je krasila strast prema ljepoti - . Taj ambiciozan i složen projekt karekteriziraju upotreba kvalitetnih sastojaka i kombiniranje tradicionalnih, čistih sirovina s ciljem stvaranja inovativne olfaktorne krecije. Postigli smo mirisni sklad i iznjedrili suvremeni klasik.

  fundamental 6

  - Zamislila sam Rubini kuću: priče i sjećanja iz prošlih desetljeća leže u slojevima na zidovima, a prozori su otvoreni prema horizontu – ističe autorica pakiranja Francesca Gotti - dvije školjke kriju obećanje čuvanja talijanske tradicije njegovanja intimnosti i prirodnosti. Vizualni prijevod memorijske slojevitosti poigrava se s raslojavanjem cjelovitosti i puninom materijala kreirajući prozračnije i krhkije forme - .

   

  Cristiano Ronaldo1 cr

  Živuća nogometna legenda, Christiano Ronaldo, mjesec dana prije početka nove nogometne sezone snimio je kampanju za švicarski urarski brand, TAG Heuer. Trostruki osvajač FIFA Zlatne lopte savršeno se uklopio u ovogodišnji glavni slogan TAG Heuera koji glasi #DontCrackUnderPressure.
  Foto: Fred Merz, Mike Van Cleven.

  DCUP Ronaldo Ball Aquaracer WAY2110BA0910 mag SP


  Ungaro Cologne Extreme predstavlja suvremenu interpretaciju bezvremenske kolonjske vode, izgrađenu od citrusa, aromatičnog bilja i začina, s toplim, muževnim tragom drvenih nota. Početak kompozicije je blistav i energičan od sočnih kapljica limete i ružičastog grejpa, sa začinskim nijansama kardamona. Srce naglašavaju aromatične note lavande uz osvježavajuće note morske vode, a bazne drvene note koje ostavljaju elegantan trag na koži su guaiac drvo, vetiver i pačuli (30 ml 167,90 kn, 50 ml 211 kn, Martimex).

  Cologne Extreme 50ml RGB cr