Minimalizam s efektima @ Klisab

  Dvojac Klisab donosi lookbook za kolekciju Isle: njihov minimalizam raste u detaljima, efektni su oni transparentni, jarko narančasti, krzneni… Silueta je skladna, ravna, tu i tamo razigrana stilističkim intervencijama, no mirnoća je i dalje glavna impresija autora Tomislava Kliškinića i Marka Šabarića. Ovu je jednostavnost dobrano prodrmala i - bura. 

  Untitled-13

  - Za vrijeme snimanja puhala je jaka bura koja je odjeći dala pokret, koji je i bio dio inspiracije. Nismo željeli snimiti klasičan lookbook, već vizuale učiniti zanimljivima, a opet jasno predstaviti sve odjevne komade - otkrili su autori. Snimanje je napravljeno na njima omiljenom otoku Šolti. Dizajneri su ponosni i na uspjeh linije modnih dodataka i torbica koje su ubrzo postale omiljene među ljubiteljicama domaćeg dizajna.

  Untitled-1

  Zaštitno lice i muza brenda, Ivona Bevanda, u ovom lookbooku također prolazi kroz metamorfozu. - Inspiracija za frizuru proizašla je iz same ideje kombiniranja suprotnih materijala u kolekciji. Zamisao je bila uzeti materijal koji je sposoban imitirat kosu, ali je po teksturi u njenoj suprotnosti. Kosa je autorski rad, izgrađen od kudelje, tako da je frizura bila doslovno reciklirana, a ono što je bilo posebno uzbudljivo jest proces izrade -  građena je sloj po sloj na modelu, upravo zbog kompliciranosti materijala kao što  je kudelja i na licu mjesta šišana, tako da je od mrtvog materijala postala živa materija imitacije kose -  objasnila je silistica kose Branka Trohar. Make-up potpisuje Petra Sever, a fotografiju Petra Mrša.

   

  Untitled-2Untitled-3Untitled-4Untitled-5Untitled-6Untitled-7Untitled-8Untitled-9Untitled-10Untitled-11Untitled-12