MIRJAM KRAJINA bags // ta primamljiva estetika greške, zgužvanog i materijalno spontanog

  Modna dizajnerica i kostimografkinja Mirjam Krajina modnoj je publici postala zanimljiva inovativnim radovima od reciklirane plastike i posebnog načina oblikovanja teksture, no sada ide dalje - njezine su Raw Bag torbe više svakodnevne, nosive, no taj moment zgužvanosti i spontanosti i dalje je tu. Očit je, torbe djeluju kao da su zamrznute u pokretu, kao da će se poravnati svaki čas. Sada je njezin materijala prirodna koža koja 'pleše' onako kako autorica želi.

  product small size 16 of 34

  - Htjela sam stvoriti nešto potpuno prirodno, što je istovremeno održivo i trajno. Sva koža korištena u kolekciji je prirodno štavljena, netretirana štetnim kemikalijama i premazima, a s nošenjem i njegovanjem dobiva prirodnu patinu koja joj daje šarm. Oduvijek me fascinirala estetika zgužvanog i grešaka koje su meni osobno nešto predivno - istaknula je autorica.

  6821B15C 0FD3 486C 88A3 8F6A2978D8CA

  Greška je ljudskost, pravilnost je ponekad stvarno dosadna. Pratiti ravnu liniju nekad se čini dosadnim, pa autorica pušta spontanosti da vodi riječ. Time otkriva neke neočekivane linije, dinamiku koja dobiva vlastiti život.

   product small size 21 of 34

  Kolekciju torbi prati i kampanja 'Shaped by Water / Formed by Sun' jer svaku od njih kroz godine će priroda dodatno oblikovati i pretvoriti u još šarmantniji i posebniji komad. Kampanju je snimila Kristina Vrdoljak dok se u ulozi modela našla Matilda Elizabeta Štilinović - objavio je brend.

  product small size 19 of 34

  product small size 17 of 34