Moda STOLNIK // nekonvencionalni načini KONSTRUKCIJE odjevnog predmeta

  Manipulacija siluete jedna je od boljih strana odjeće – eko nemaš struk, možeš ga osmisliti pravim krojevima, ako ti je dosadna klasična figura, kreiraj nešto eksperimentalno i posebno, izađi malo iz okvira!

  Ovom uvijek atraktivnom i zahtjevnom idejom bavi se i dizajnerica poznate zagrebačke modne kuće Stolnik, Lidija Skočibušić, koja je prošli tjedan predstavila novu kolekciju u Tvornici, u sklopu Fashion Destinationa. Volumen je njezin moment - bilo da se nalazi na donjem djelu siluete ili pojačava čitavu vizuru, kroz fenomenalne kapute inovativne teksture. 

  modastolnik1

  - Kolekcija je inspirirana kubizmom i ruskom avangardom, istražuje nekonvencionalne načine konstruiranja odjevnog predmeta te ideju mijenjanja izgleda i funkcionalnosti samog odjevnog predmeta pomoću patentnih zatvarača, čime i čitavi outfit poprima drugačiju konotaciju – izjavila je Lidija.

  Dvostruki sako, mega puf rukavi, zaobljena ramena koja podsjećaju na tulipane, suknja koja je na pola plisirana, široka ramena i slim hlače... sve su to njezini inovativni prijedlozi koji mogu začiniti svakodnevnu garderobu. - Kolekcija je namjenjena individualkama koje će se u njoj prepoznati, ženama koje imaju izgrađen stil i ne prate slijepo modne trendove – poručuje dizajnerica.

  modastolnik1


  - U kolekciji su korišteni većinom prirodni materijali; pamuk, svila, viskoza za laganije odjevne predmete te vuneni štofovi s printanim uzorcima, dvoslojne tkanine, tkanine s apreturama i različitim teksturama za gornje odjevne predmete. Prevladavaju prugasti uzorci u šarenoj i crno-bijeloj varijanti nadograđeni materijalima s nepravilnim cvjetnim motivima te jednobojnim crnim i tamno-plavim tkaninama - .


  - Uz patentne zatvarače koji se pojavljuju u spomenutoj funkciji ali i kao ukrasni detalji, ključni elementi kolekcije su jednostavne geometrijske forme, falde te mašne od sjajnog tafta koje razbijaju strogoću krojeva i naglašavaju ženstvenost - napomenula je Lidija te dodala kako uz spomenute umjetničke pravce preferira i japansku estetiku i modnu filozofiju.

   

  modastolnik1modastolnik1modastolnik1modastolnik1modastolnik1modastolnik1modastolnik1modastolnik1modastolnik1