Mojih top 6 / Martina Knapić

  Jedna od naših najpoznatijih vizažistica otkriva svoj kreativni svijet: u top 6 Martina Knapić svrstala je i svoju cijenjenu familiju Herzmansky, njezino obiteljsko nasljeđe na koje je jako ponosna. Kreativa joj je očito u genima, jer dolazi iz obitelji cvjećara koji su bili među najpoznatijima u ovom djelu Evrope a upravo je njihova ostavština upisana na listu preventivno zaštićene nematerijalne kulturne baštine RH. - Kombinacija cvijeća i šminkanja je za mene najbolji put. Uvijek sam inspirirana za kreacije i nikad se ne umorim – ističe Martina. Možda ste upoznati s njenim radom: cvjetne kugle postaju najpopularnije upravo u doba blagdana…

  martina
  Martina Knapić


  1. Nik (uskoro 8) – moj sin i bezuvjetna ljubav definitivno zauzima čvrsto prvo mjesto u mojih top 6. Vrijeme provedeno s njime mi je izuzetno dragocjeno... S njim je uvijek zabavno, nevjerojatno je koliko možeš voljeti svoje dijete. Učimo se, igramo se, njemu je druženje jako bitno. Ponekad ga vodim sa sobom na šminkanje, zanimljivi su mi njegovi komentari, uglavnom mu je jako zabavno…

  WP 20141008 15 22 39 Smart cr

  2.Priroda – njezina predivna moć svaki me put napuni energijom. Šetnja šumom koja je svaki put kad je posjetim totalno i druženja nezamjenjiva su mi inspiracija.  Jesen je za mene posebno čarobna i lijepa jer se divim bojama i beskrajnoj količini tonova koji su i u mom poslu vizažiste jako važne.

  martina5

  3. Obiteljsko nasljeđe
  Odrastati u kreativnom okruženju posebno je zanimljivo. Svaki dan sam sve ponosnija na svoje obiteljsko nasljeđe, a posebno nakon izložbe u Muzeju Grada Zagreba o cvjećarskom umijeću moje familije Herzmansky kroz niz generacija. Velika je čast biti dio povijesti: sada je cvjećarstvo moje obitelji upisano i na listu preventivno zaštićene nematerijalne kulturne baštine RH.

  DSC 0470 cr

  4. Make up & kozmetika - konstantno sam u potrazi novim, zanimljivim bojama, pakiranjima, proizvodima za njegu kože. Obožavam poveznice s povijesti šminkanja i vintage proizvodima te zanimljive priče koje prate svaki od tih proizvoda. Istraživanje i isprobavanje, šminkanje uvijek je novi izazov, novo lice, nove ideje. Modna snimanja su posebno lijepa priča zaokružena objektivom fotografa.

  DSC 0506 cr

  5. TOP - mala, ali posebna niche parfumerija u centru Zagreba, divota. Moje omiljeno mjesto i dragi prijatelj Borut Mihalić, poznavatelj parfema i vlasnik. Svaki put kad dođem osjećam se kao Alisa u zemlji čudesa. Toplo preporučam što prije razgledati, isprobati i uživati u najposebnijim mirisima na svijetu.

  DSC 0489 cr

  6. Koncertna glazba – nezaobilazan način opuštanja. Glazba mi je jako važna, no koncerti imaju onu posebnu draž. Kad ih slušam uživo, imam osjećaj kao da note prolaze mojim  tijelom. Često obilazim koncerte, te smatram da neki od glazbenika uistinu imaju posebnu energiju i kontakt s publikom. Zato mi je bitna svirka uživo.

   

  martina2

   

  DSC 0465 cr