MORANA KRKLEC haljine i filcane kape // svaka je kreacija prezentacija usklađene FUNKCIJE I DIZAJNA

  Dizajnerica Morana Krklec stvara kolekcije koje se nadovezuju jedna na drugu, njezin je stilski svijet u istraživanju funkcije i dizajna koji grli tijelo. Koloristička mapa je u potpunosti minimalistička – ona dizajn tumači kroz crnu i bijelu.

  moki4

  - Detalj trake ponovno je dominantan element, provlači se kroz kolekciju, u funkciji tregera, remena i raznolikih načina zatvaranja i kopčanja hlača, suknji i jakni. Svaki model donosi viziju dizajna i funkcije u skladu, kako bi harmonično komunicirali i kreirali funkcionalan, ali i estetski zanimljiv odjevni predmet – komentirala je Morana.

  IMG 0289

  Njezino modno oblikovanje dio je poglavlja stila koje se bavi poštivanjem kanona tijela i njegova pokreta. Konstrukcija prati tijelo, no kroz razne intervencije, autorica formi daje suptilnu dinamiku ili pak donosi krojeve koji imaju vlastiti 'život'.

  Ponekad njezine kreacije imaju samostalnu modnu energiju i opisuju neku novu, eksperimentalnu formu. Ovoga puta ima i avangardne modne detalje – riječ je o kapama i trakama za glavu.

  IMG 0227

  - Kape i trake napravljene su od ručno, filcane vune u prirodnoj boji. Na gotove krojne dijelove naknadno se interveniralo ručnim bojanjem i stvaranjem apstraktnih motiva. Svaki je model unikatan ne samo formom, već i uzorkom – otkrila je Morana.

  Filcana pokrivala (neka su poput krune) nastavak su na siluetu, produžuju je, šire ili joj daju onaj poseban umjetnički dojam. Fina vuna, očita čak i na fotografijama, opisuje mekoću i nježnost prirodne tkanine te se skladno nastavlja na odjeću s naglaskom na funkciju i formu.

   moki12

  Fotografije za kampanju potpisuje fotograf Šime Eškinja, za make-up je zaslužna vizažistica Mihaela Dodić, a model je mlada Zara Hojan.

  IMG 0306IMG 0333IMG 0360IMG 0427IMG 0442IMG 0525moki5moki6moki9moki14