NATU dizajn // kako izleda masivan stol napravljen od jednog komada hrasta? Kao iz neke bajke.

  - Svaka ploča stola izrađena je od jednog iznimno kvalitetnog hrasta s jedinstvenim kodom godine nastanka. Dizajn je vrlo minimalistički i neponovljiv, naglasak je na sam karakter drva koje je zapravo nesavršeno, no autentično i unikatno – priča mi Branka Zlatkov, vlasnica cool interior brenda NATU.

  natu hrast4

  Radi se o masivnim stolovima koji vladaju prostorom. Djeluju impresivno, napravljeni su na način da se poštuje prirodni slijed i efekti koje ima samo drvo. Slavonski hrast može živjeti i preko tisuću godina, a da počne rasti, treba mu i do dvadeset. Do prvog žira može čekati i do pola stoljeća.

  natu hrast1

  Drvo je tvrdo i ima blijedo smeđi ton koji s vremenom postaje sve više žuto-jantarne boje. Koristi se za izradu namještaja, ali i za izradu bačvi za čuvanje vina, viskija, rakija i likera. Posebnu im aromu daje upravo hrastovo drvo, koje se kao esencija može osjetiti i u okusu.

  natu hrast3

  Hrast je službeno jedno od najjačih drva na svijetu. U svijetu posebnih interijera prisutan je stoljećima, kao namještaj i parket. Korišten je ujedno i za izradu najbržih gusarskih brodova, još u 15. stoljeću.

  Danas se hrast koristi i za izradu specijalnih bubnjeva, koji zvuku daju poseban ton.

  Slavonski hrast u NATU stolovima ima originalan karakter koji svjedoči o ljepoti i jedinstvenosti drva kao materijala, ali i prirodi kao savršenoj dizajnerici života.

   natu hrast2