NENAD SOVILJ // napravio sam unikatnu leptir mašnu od srebra, sljedeća će biti s dragim kamenjem i zlatom

  Dizajner nakita Nenad Sovilj nabavio si je novu cool košulju – kožnatu, i shvatio da mu treba neki poseban ukras. Pa je odlučio napraviti srebrnu leptir mašnu, predivan 'clean' dizajn od plemenitih metala s kojima radi svakodnevno. Povijest ovog dodatka je bitna, podsjeća Sovilj – nastao je u 17. stoljeću među hrvatskim vojnicima, pa su je kasnije doradili Francuzi. Naravno, Soviljova blistava leptir mašna od srebra ručni je rad i – unikat.

  nenad sovilj nakit

  - Napravljena je od srebra, a postupak uključuje pripremu materijala, valcanje, savijanje, gomilu turpijanja, poliranja, lotanja… sve su to tipični zlatarski zahvati, koji mi omogućuju da oblikujem željeni predmet – veli mi Sovilj.

  No, sada neće ostati na jednom predmetu, radit će ih još te pritom koristiti i zlato te drago kamenje. Ovaj dizajn je logičan nastavak na njegov rad, i inače radi ručno, zlatarskim tehnikama, kojima nastaju njegove estetski intrigantne kreacije.
  Odličan je majstor u izradi vizualno moćnih malih predmeta, a odnedavno ukrašava i interijere u koje unosi vlastiti elegantan izričaj s naglaskom na fine materijale.

  - Kombinacija je bezbroj, pojačano dragim kamenjem, a dodatno ću raditi i manje verzije. U planu mi je i realizacija ideje o ženskom remenu. A u ovoj varijanti srebrna leptir mašna može funkcionirati i kao broš – priča dizajner.

  Ovo je, dodaje, zapravo ekskluzivan proizvod koji će predstaviti i kao luksuzni hrvatski suvenir.

  - Zapravo sam jako sretan da sam kupio tu kožnatu košulju – zaključuje Sovilj o svojoj prvotnoj inspiraciji.

  Cijena osnovnog modela dizajna Sovilj BOWTIE od srebra je 900 eura, a prednarudžba je dostupna na www.sovilj.com

  nenad sovilj leprit masna