NEVA CIRKVENI potpisuje unikatni hand made nakit STUDIO PIATTELLINA // čar spontanosti i elegancije malih skulptura

  Jednostavnost i inspiracija malim oblicima koji djeluju tako spontano napravljeni, životno i raznoliko radosno, karakteristike su novog nakita na našoj sceni.

  Autorica koja se za nakit školovala u Italiji, Neva Cirkveni, predstavila je sinoć u zagrebačkom hotelu Amadria Park Capital prvu kolekciju nakita imena Studio Piattellina.

  Via de Bardi ring

  - Estetska i modna filozofija brenda posljedica je osobne i životne evolucije dizajnerice. Ime dolazi od trga Piattellina u Firenci na kojem se nalazi prestižna škola Alchimia Contemporary Jelwelry School, gdje je Neva Cirkveni naučila sve tajne obrade metala, dragog kamenja i dizajna nakita. Unatoč završenom pravnom fakultetu u Londonu i postdiplomskom studiju prava u Los Angelesu, te uspješnoj međunarodnoj odvjetničkoj karijeri, Neva je od malih nogu zaljubljena u svijet umjetnosti, keramike, slikarstava i dizajna, a sa samo šesnaest godina profesionalno se počinje baviti modom kao model za neke od najprestižnijih svjetskih modnih brendova – objavljeno je.

  Dizajn karakteriziraju male skulpturalne forme, očito su plemenite kovine svojevrsna igraonica autorice. Naizgled gruba izrada namjerno je naglašena u kontrastu s glatkim formama, kako bi se na nakitu desili neki neočekivani dizajnerski preokreti.

  Arno necklace

  Nakit Studija Piattellina izrađen je od 9, 18 i 24-karatnog zlata, 925 i 999 srebra, dragog kamenja jedinstvenih oblika i veličina i reciklabilnih materijala.

  Biseri su uzgojeni na za to specijaliziranim farmama, a dijamanti i drago kamenje poput safira i rubina dolaze s certifikatom porijekla provjerenih, etičkih dobavljača vodećeg svjetskog autoriteta draguljarske industrije RJC.

  Via di Cestello ring Via Santo Spirito bracelet

  - Svaki prsten, narukvica, naušnica i ogrlica Studija Piattellina nazvani su po nekoj od firentinskih ulica koje su dio Nevine osobne memorije. Nakit je njena životna sila i pokretač kreativnosti Studija Piattellina. Zlato i srebro u rukama Neve Cirkveni poprima čudesne oblike koji svojim skulpturalnim izričajem i elaboriranim teksturama evociraju patinu starinskog nakita u jedinstvenom spoju organskog dizajna i tradicionalnih draguljarskih tehnika – objavljeno je povodom predstavljanja kolekcije.

  Gosti su nazdravili uz čašu vrhunskih pjenušaca i vina prestižne istarske vinarije Meneghetti.

  Neva Cirkveni i Sasa Joka

  Neva Cirkveni i Saša Joka

  Studio Piattellina rings selection

  Neva Cirkveni i Tina Vrdoljak Ranilovic

  Neva Cirkveni i Tina Vrdoljak Ranilović