NEW IN // FOR HER FOREVER za 20 godišnjicu legendarnog mirisa NARCISO RODRIGUEZ

  Ove godine Narciso Rodriguez slavi 20. obljetnicu FOR HER, mirisa koji i dalje ima masu obožavatelja diljem svijeta. Predivan i jedinstven, miris je moderni klasik, prava ikona u svijetu parfumerije. Dizajner Narciso osmislio je miris kao posvetu gracioznosti i eleganciji žena.

  narciso

  Narciso Rodriguez poznat je po svom arhitektonskom, ali ženstvenom stilu. Njegov rad je oduvijek bio inspiriran ženama – njihovom ljepotom, njihovom snagom i gracioznošću – tako da je prevođenje ove vizije iz mode u miris bilo intuitivno napredovanje.

  ef

  - Stvaranje mirisa bio je moj san i žarko sam želio oživjeti ovu ideju. I miris i moda uvelike pridonose načinu na koji se žena percipira, stoga je sasvim logično da oboje treba biti stvoreno iz iste estetike i istog procesa. Htio sam napraviti miris koji izaziva ovisnost, senzualan i vječno lijep - Narciso Rodriguez.

  Dizajner je osobno sudjelovao u kreiranju mirisa kao i svoje svake modne kreacije. Od same esencije mirisa, do izgleda bočice i oblika njenog čepa, svaki detalj dobio je njegovu preciznu i minucioznu pažnju.

  narciso2

  Nisam tražio nekoga tko bi za mene stvorio miris na koji bih mogao samo staviti svoje ime na kraju procesa. Jer miris je dio mene i mog rada koliko i odjeća i modni dodaci koje sam ikad osmislio - Narciso Rodriguez.

  Priča o mirisu FOR HER počela je s mošusom. Par godina prije nego je osmislio miris, dizajner je dobio bočicu rijetkog egipatskog mošusnog ulja koje je postalo njegov osobni potpis – olfaktorni autogram koji se nosio poput talismana. Postao je fasciniran jedinstvenom, izražajnom snagom mošusa i njegovom izvanrednom sposobnošću da odražava i otkriva prirodu svog nositelja. Ova snažna i intimna povezanost s tom notom značila je da kada je došlo vrijeme da stvori vlastiti miris, ona je morala biti u srcu.

  - Ne bih mogao zamisliti stvaranje mirisa bez mošusa. Daje takav dojam individualnosti, i to je poput ovisnosti. Njegova sirova snaga vrlo je zavodljiva i podložna je jedinstvenim permutacijama za svaku ženu koja ga nosi, što je prilično čarobno - Narciso Rodriguez.

  Nakon što je podijelio bočicu svog rijetkog mošusnog ulja s renomiranim parfumerima – Christine Nagel i Francisom Kurkdijanom – ovaj dragocjeni element postao je temelj mirisa koji će definirati potpuno novi olfaktivni teritorij i nadahnuti revoluciju u modernim mirisima.

   narciso3

  Iako je mošus nedvojbeno njegova definicijska nota, prava čarolija u mirisu FOR HER leži i u jedinstvenoj alkemiji akorda koji ga okružuju.

  Dok su parfumeri transformirali prepoznatljivo srce od mošusa sa cvjetnim aspektima cvijeta naranče i osmantusa, meke ambre i naznakama taktilnog drveća, nastala je izvrsna sinteza. Moderna, prozirna verzija chypre mirisa – mirisa kojem je suđeno da postane klasik.

  FOR HER je otvorio novo poglavlje u povijesti mirisa uvođenjem potpuno novog stila chypre, modernog chypre mošusa. Pravo olfaktorno umjetničko djelo, važnost njegovog doprinosa parfumeriji može se usporediti samo s njegovim značajem za žene diljem svijeta, koje u njegovoj jedinstvenoj gracioznosti i eleganciji nalaze svoj životni potpis.

  - Miris je iskonski potpis; to odmah odražava što je žena i kako ona sebe vidi. Žena se identificira sa svojim mirisom; postaje dio njezine osobnosti i njezina života. - Narciso Rodriguez.

  efe

  Oda njezinoj vječnoj ženstvenosti, FOR HER FOREVER ističe najblistaviji aspekt kultnog mošusa.

  Sonia Constant, renomirana parfumerka koja stoji iza mnogih najslavnijih mirisa, FOR HER FOREVER počast je legendarnom mirisu, unoseći novo svjetlo i sjaj u kompoziciju.

  - FOR HER FOREVER je počast za nju – sastavljena poput besprijekornog buketa, milovanja latica ugrijanih zrakama sunca, mekana i gusta poput svilenkaste kreme od cvijeća, obasjana elektrizirajućom vibracijom – istaknula je Sonia Constant.

  Egzotični frangipani i opojna gardenija miješaju se s tuberozom i jasminom kako bi stvorili opojni buket blistavo bijelog cvijeća, protkanog istim kremastim cvijetom osmantusa kao original za njezinu toaletnu vodu.

  Poznata mekoća bogatog, drvenastog pačulija utemeljuje miris za njezinu izrazito zaraznu bazu, stvarajući uzvišen miris koji ujedno priziva i ponovno otkriva bezvremenski original.

  rvv