NEW_IN // SALICULA predstavlja sportsku kolekciju BODY OF ART pod utjecaje snažne VIZUALNE LIKOVNOSTI

  Salicula je sve popularniji domaći brend čija je autorica Nika Vrbica ne samo modna dizajnerica, već i likovna umjetnica. Zato je nova limitirana linija sportskih komada ukrašena apstraktnim motivima, koji kombinacijama daju vrlo zanimljivu vizualnu dinamiku.

  Body of Art 3

  - Mlada dizajnerica i multidisciplinarna umjetnica Nika Vrbica udružila je snage s varaždinskim tekstilnim pogonom Caspar u liniji ženskih odjevnih predmeta koji odvažno spajaju svijet sporta s likovnom umjetnošću, vodeći se pritom načelom održivosti kao imperativom – javlja brend Salicula.

  Body of Art 1

  Kolekcija Body of art savršena je za one koje žele ugodnost, komociju, ali i atraktivan, cool izgled. Street style voli sportivo elemente, pa su ovi komadi top dodatak svakodnevnom stilu. Umjesto klasičnih manekenki, Vrbica je u kampanju pozvala sportašice – Anu Flaviu, Anu Vrbicu i Lauru Stojić. Fotke je radio Šimun Bućan.

  Body of Art 5

  Uzorci u kolekciji zapravo su dio njezinih likovnih ideja, odnosno odjeća je logičan nastavak slikarskog rada umjetnice. Nika često ističe kako spaja svoje dvije velike ljubavi, modu i slikarstvo te ih spaja kroz razne kreativne projekte.

  Pri izradi kolekcije u malom proizvodnom pogonu Caspara korištene su isključivo ekološki prihvatljiva bojila te materijali dobiveni iz održivih izvora.

  Body of Art 4

  - Komadi iz kolekcije naglašavaju prirodnu ljepotu ženskog tijela, te su zamišljeni su kao svojevrsna motivacija za pokret, ples i trening. Nadam se da će dati dozu samopouzdanja i dobrog raspoloženja svakome tko ih nosi – istaknula je Vrbica.

  Autorica radi po principu slow fashiona, stoga je proizveden limitirani broj primjeraka, u tri varijante uzoraka.

  Body of Art 2

  Ekološka osviještenost glavna je poveznica brenda SALICULA sa Caspar Createom, koji u sklopu varaždinske kompanije Grafko Caspar djeluje kao zaseban brend specijaliziran za modu i suradnju s dizajnerima. Njihova se proizvodnja temelji na “zero waste” i “slow fashion” principima, kao i na korištenju ekološki prihvatljivih bojila i materijala.

  Body of Art 7

  Sportski dvodijelni kompleti dolaze u konfekcijskim veličinama od XS do XXL, a moguće ih je naručiti putem Instagram profila @salicula_. Također, bit će dostupni za kupovinu 3. i 4. ožujka na prodajnom eventu Shop & Wine u Ilici 21.

  Body of Art 6

  Body of Art 8

  Body of Art 9