NICHE_news // Aqua Universalis mirisna njega rublja, suština francuske umjetnosti života

  S paletom izuzetnih, avangardnih mirisnih kreacija, Maison Francis Kurkdjian nudi suvremenu viziju umjetnosti parfema dok ispisuje novo poglavlje francuske umjetnosti.

  Aqua Universalis jedna je od prvih kreacija Maison-a i ostaje simbolična komponenta njegove mirisne ponude. Francis Kurkdjian osmislio je miris kao modernu, osobnu interpretaciju vrlo klasične kolonjske vode s uveličanim potpisom. Dobivena jedinstvena mješavina bergamota iz Kalabrije, citrona sa Sicilije, đurđice i lažne naranče ostavlja svijetli i prozračni trag na koži.

  MFK Aqua Universalis collection Key visual

  Idealan za sve prilike, Aqua Universalis izvor je blagostanja koji ujedinjuje žene i muškarce oko jedne priče. Osvježavajući, sunčan miris koji evocira čisti miris svježe opranog i izglačanog odjevnog predmeta. Neodoljivo nježan i suptilan buket u kojem se osjećate jednako dobro kao što miriše.

  Briga o vašem rublju je briga o sebi

  Što je između vaše kože i odjeće koju nosite? Lagani povjetarac, nježan dodir. Uz deterdžent za pranje rublja Aqua Universalis, veza postaje bliža, dijalog intimniji. Za sve i svakoga, pere sve nijanse, svijetle ili tamne. U kombinaciji s Aqua Universalis Scented omekšivačem, miris je neodoljiv.

  MFK Aqua Universalis Scented linen mist Mood visual

  Nakon što se opere i objesi da se suši ili čak ispegla, rublje odiše kristalnim mirisom bijelog cvijeća. Uz nekoliko prskanja Aqua Universalis Scented lanene maglice, rublju i odjeći vraća se svježina mirisa.

  Novo - Aqua Universalis lan Mirisna maglica, 200 ml
  Aqua Universalis Mirisni univerzalni deterdžent za rublje, 1 L
  Aqua Universalis Mirisni omekšivač, 1 L
  Aqua Universalis Set za njegu tkanine Discovery, 2 x 250 ml

  MFK Fresh New Start Mood visual

  Francis Kurkdjian dijeli svoje savjete kada je u pitanju njega rublja.

  Učinite rublje bjeljim

  Nema ništa bolje od sode bikarbone, poznate po svojim svojstvima izbjeljivanja. Žlica u bubanj tijekom pranja i to je to! S vremena na vrijeme možete koristiti i Bleu Guimet, kao što je to radila moja baka.

  Savjeti za vješanje odjeće i izbjegavanje nabora

  Općenito, najbolje je ukloniti nabore s ručnika, posteljine i odjeće tako da ih čvrsto protresete prije vješanja. Omekšava vlakna i sprječava gužvanje.

  Nekoliko zlatnih pravila:
  Osušite svoje košulje na vješalici i rastegnite tkaninu u razini šavova, na gornjem dijelu leđa u razini ramena, duž rukava i manžeta te duž prednjih rupica i gumba. To sprječava skupljanje tkanine, osobito pamuka.
  Majice također treba sušiti na vješalici, bilo s gornje ili donje strane, ali nikako sa sredine, jer se stvara nabor koji je teško peglati, a može i promijeniti uzorak - ako ga ima.
  Vunene ili džempere od kašmira treba sušiti na ravnom položaju kako bi se izbjeglo deformiranje tkanine.
  Hlače i traperice treba objesiti za rub.
  Krpe za suđe i ručnike možete objesiti na konac za pranje, na polovicu koju treba glačati.

  Rublje nikada ne sušite na izravnom suncu, jer ono požuti tkaninu i zaboravite štipaljke, ostavljaju tragove.

  Čudesna sredstva za uklanjanje mrlja

  Metilirani alkohol. To je izvrsno višenamjensko sredstvo za uklanjanje mrlja, na primjer od ruža za usne, krvi ili crnog vina. Bez obzira na tkaninu i njezinu boju, jednostavno tapkajte mrlju metiliranim alkoholom, a zatim je natopite deterdžentom prije stavljanja u stroj. Tu je i bijeli ocat, odličan proizvod protiv kamenca. Bit će dovoljna jedna žlica s omekšivačem.

  @maisonfranciskurkdjian
  #aquauniversalis #maisonfranciskurkdjian

  @ Parfumerija Lana