NICHE_news // predstavljen Maisona Francisa Kurkdjian - Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum

  Parfumerija Martimex predstavila je sinoć, u parfumeriji na trgu bana Jelačića, još jednu luksuznu niche poslasticu: kreaciju parfemskog brenda Maison Francis Kurkdjian, miris Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum.

  martimex
  Mirise je prezentirala Karolina Hein, predstavnica kuće Maison Francis Kurkdjian


  - Veliki umjetnik i kreativac Francis Kurkdjian želio je stvoriti orijentalno-cvjetni miris koji se na koži stapa kao topla, kremasta ambra i cvjetno-drvenasti povjetarac. A tu je mirisnu poeziju ulio, ni više ni manje, u neobičnu bočicu od puhanog stakla, koja nastaje spajanjem triju elementa: minerala, vatre i zanatskog umijeća. Uz dodatak 24-karatnog zlata i oznaku od 540 stupnjeva, temperaturu pri kojoj bijeli kristal postaje crven, dajući bočici vatreno crvenu boju. Namijenjen ženama i muškarcima, Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum osvaja gorkim marokanskim bademom i šafranom u gornjim notama, u srcu su egipatski jasmin i cedar, dok bazu čine mošus, drvenaste note i ambra – ispričala je Karolina. Miris dolazi kao EDP i ekstrakt.

  martimex
  Jelena Perčin


  Francis Kurkdjian, Francuz armenskih korijena, jedan je od najdarovitijih parfumera današnjice koji je već kao 25-godišnjak stvorio svoj prvi miris La Male za Jeana Paula Gaultiera. Od tada, kreirao je i desetke mirisa kao što su Armani Mania Giorgia Armanija, Diorov Cologne Blanche, Guerlainov Rose Barbare, linija MDCI parfema - Rose de Siwa i Promesse de l'Aube, F by Ferragamo, Narciso Rodriguez For Him, Elie Saab i brojni drugi.

   

  martimex

  Amar Bukvić, Dubravko Šimenc, Jelena Perčin, Veljko Marton i Miroslav Ćiro Blažević

  martimexmartimexmartimexmartimex