Niche news / stigli su Jeroboam, Uermi i Evody

  Tri nova brenda niche parfema stigli su na naše tržište: parfumerija Lana predstavila je zanimljive kreacije i priče koje se vrte oko njih. Barbara Kolar pritom je upoznala goste s izuzetnim brendovima Jeroboam, Uermi i Evody. Dva su francuska, a jedan talijanski. Pa, naravno! Otkrijte njihove inspiracije i ljude koji su ih osmislili.

  lana event


  JEROBOAM francuski brand čiji je začetnik François Hénin, vlasnik legendarne pariške parfumerije Jovoy.
  Dok je zajedno s kreatoricom parfema Vaninom Muracciole radio na jednom parfemu za svoj brend Jovoy, Vanina je Françoisu kao ideju za budući projekt donijela ono što kreatori parfema zovu “bazu”, tj. akord, u ovom slučaju komponiranog od koktela mošusa i dala mu ime Origino.

  OK jeroboam finale

  François se toliko oduševio akordom da je od njega odlučio napraviti zasebnu parfemsku kuću. “Veliki parfemi ne trebaju velike bočice.”, slogan je parfemske kuće Jeroboam koji je ime dobio po golemoj 3-litrenoj boci za šampanjac. Poruka je jasna: to su veliki parfemi, u malim bočicama. Osim prvotnog parfema Origino, tu su i Hauto, Insulo, Miksado, Oriento u intenzivnoj koncentraciji ekstrakta parfema. François Hénin odlučio se na ekstrakte s 25% koncentracije jer, kako kaže, to je najplemenitiji oblik parfema, “oružje za one koje znaju kako ih koristiti - parfemski ekstrakti za urbane nomade”, kaže šarmantni François.

  UERMI Full Range 1 2015


  UÈRMÌ („wear me“) parfemi su 100% Made-in-Italy, u svom doslovnom, i prenesenom značenju. UÈRMÌ je olfaktivna interpretacija naših najmilijih tkanina. Naime, parfemi i tkanine imaju nešto zajedničko, a to je da dijele bliskost s našom kožom. Par starih traperica, samterice, jakna od tvida, svileni šal ili kravata, džemper od kašmira… svi nam oni na trenutak mogu vratiti fragment iz daleke prošlosti. Baš kao i parfemi. U potrazi za odgovorima na pitanja poput ‘koji miris osjećate dok dirate svilu, baršun, ili antilop-kožu, Aurora Carrara, vlasnica brenda UÈRMÌ (koja je prethodno radila u modnoj industriji - otuda ljubav prema finim tkaninama), obratila se najtalentiranijim nosovima današnjice: Jean Jacquesu, Philippe Boussetonu, Antoineu Lieju i Cecile Zarokian. Oni su za nas kreirali ove prelijepe ‘olfaktivne odgovore’. Parfemi nose “tekstilna imena” (npr. Washi, Suede, Cashmere, Denim, Silk, Velvet, Tweed, Latex), u ekološkom pakiranju u stilu modne industrije, a njihovi veliki novitet su dva nova parfema iz zasebne linije Collection Extraordinaire: OR White i OR ± Cashmere autorice Cecile Zarokian. Osim parfema, tu je i skincare linija koja prati priču.

  Evody GAmme logo 20 cr

  EVODY je francuska parfemska kuća koju su kreirale majka i kći, Regine Droin i Cérine Vasseur. Regine je prethodno radila u kozmetičkoj industriji, a Cérine je oduvijek bila ljubiteljica parfema i visoke mode, pa su zajedno 2006. otvorile parfumeriju specijaliziranu za artističke parfeme u 6. arondismanu u Parizu. Zapravo na nagovor mušterija koje su tvrdile da njih dvije imaju najistančaniji ukus za parfeme, napravile su i svoju kolekciju parfema koja se dijeli na dvije linije:
  1. Collection D’Ailleurs, smeđa linija inspirirana dalekim putovanjima, bijegu od stvarnosti, intimna interpretacija dalekih destinacija.
  2. Collection Première, crna linija inspirirana je intimnim trenucima Regine i Cérine (majke i kćeri). Bois Secret je vjenčani poklon koji je Cérine darovala svom mužu koji do tada nije volio parfeme, Ambre Intense je parfem na bazi ambre, note koju obožavaju i Regine i Cerine, Fleur d’Oranger je miris djetinjstva (cvijeta naranče) Cérine, dok je Musc Intense parfem koji je Cérine kreirala kada je rodila kćer Milu, pa nije mogla nositi nijedan parfem - osim ovog...

   

  PARFUMERIJA LANA4
  Svaki je miris poseban na svoj način, uvjerila se ljubiteljica niche kategorije mirisa Doris Pinčić Rogoznica.

  PARFUMERIJA LANA5
  Barbara Kolar vodila je događanje

  PARFUMERIJA LANA1PARFUMERIJA LANA6PARFUMERIJA LANA9PARFUMERIJA LANA11