NICHE PARFUME NEWS // priča o kultnom Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

  Baccarat Rouge 540 nastaje 2014. godine, povodom 250. godišnjice Baccarata. Ova suradnja s Maison Francis Kurkdjianom danas je jedna od kultnih u svijetu niche mirisa.

  Kako nastaje? U impresivnoj metamorfozi, prozirni kristal postupno se stapa s prahom od 24-karatnog zlata na 540 stupnjeva Celzija (1004°F) i postaje svijetlocrven: to je rouge à l’or (crvena od zlata). Tako je rođen Baccarat Rouge 540. Prvi put predstavljen u ograničenoj seriji od 250 numeriranih kristalnih boca, tajanstveni miris Baccarat Rouge 540 brzo je postao opsesija ljubitelja posebnih mirisa.

  MFK Baccarat Rouge 540 edp extrait Mood visual Square

  Jedva godinu dana kasnije, miris je otkriven u kultnoj bočici Maison Francis Kurkdjian i od tada je ostao glavni dio Maisonove mirisne garderobe, uz svježe i cvjetne parfeme kao što su Aqua Universalis i À la rose, te intenzivnije, raskošne mirise poput OUD Satin mood i Gentle Fluidity duo.

  Sada dostupan kao parfemska voda, extrait de parfum i bogat izbor mirisnih rituala, Maison Francis Kurkdjian poziva da se osvrnemo na inspiraciju iza kreacije koja je slavljena i voljena diljem svijeta.

  Baccarat Rouge 540 evocira gustoću i prozirnost kristala oko njegova tri inherentna daha: mineralni dah, dah vatre i dah znanja, kao da ljudske ruke razgovaraju s magijom prirode.

  Poput prave alkemije osjetila, njegov grafički, visoko kondenzirani mirisni potpis donosi cvjetne, amberne i drvene note inspirirane procesom fuzije kristala.

  3d

  Prozračni jasmin i intenzivno blistav šafran nose mineralne note ambre i drvenaste, lagano začinjene tonove crvenog cedra.

  Olfaktorne note: drvenasto-amberno-cvjetne. Sastojci: Jasmin Grandiflorum iz Egipta, šafran, amberno-drvenasti akordi, akordi cedra.

  Kolekcija se sastoji od:
  Eau de parfum – natural spray 200 ml
  Eau de parfum – natural spray 70 ml
  Putni set 5 x 11ml
  Set 3 x 11ml
  Mirisno ulje za tijelo 70ml
  Mirisna vodica za kosu 70 ml
  Mirisna svijeća 280 g

   MFK Baccarat Rouge 540 edp Key visual Square


  Rođen iz parfumerskog majstorstva i provjerene mudrosti, Baccarat Rouge 540 extrait de parfum je, za Francisa Kurkdjiana, kulminacija.

  Snaga i blistavost triju elemenata koji čine parfemsku vodu pojačani su bez da napuste izvornu inspiraciju. Stručne ruke koje biraju Jasmin Grandiflorum iz Egipta transformiraju ga u apsolutni pokazujući element stručnosti.

  Dah vatre pojačan je praškastim, gurmanskim aspektima gorkog badema iz Maroka, ekstrahiranog kao eterično ulje drevnim postupkom. Konačno, mineral izgrađen oko nota ambre omekšava u dodiru s drvenim, mošusnim akordom.

  S povećanim intenzitetom koji budi osjetila, Baccarat Rouge 540 extrait de parfum također je sinonim za dragocjenost.

  Njegovu bočicu krasi blistava crvena boja sa zlatnim detaljima koji podsjećaju na proces fuzije kristala.

  MFK Baccarat Rouge 540 edp travel set Packshot

  Olfaktorne note: drvenasto-amberne-cvjetne
  Sastojci: Jasmin Grandiflorum iz Egipta, šafran , gorki badem iz Maroka, drvo cedra, drvenasto-mošusni akordi I note ambre.
  Kolekcija se sastoji od:
  Extrait de parfum – natural spray 200 ml
  Extrait de parfum – natural spray 70 ml

  Kolekcije možete pronaći u parfumeriji Martimex na Trgu bana. J. Jelačića 11