NikeiD od sada dostupan i kod nas

  Customizacija i odabir boje i varijante svakog djelića Nike tenisice od sada je dostupna i u Hrvatskoj: na Nikeovoj stranici možete osmisliti vlastiti dizajn njihovih modela. Ovaj je postupak već neko vrijeme apsolutna zvijezda u svijetu i među ljubiteljima posebnog dizajna tenisica, a od prije nekoliko tjedan dostupan je i kod nas.
  Osim toga, Air Max tenisice slave rođendan 26.ožujka povodom čega su se udružila tri najutjecajnija dizajnera tenisica: Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield i Mark Parker povodom 29. rođendana poigrali su se modelima i omogućili ekskluzivne palete boja i materijala za izradu još personaliziranijih tenisica.

  AMD iD Palettes Mark 53900


  Hiroshi Fujiwara je jedan od najutjecajnijih streetwear dizajnera današnjice koji je dio HTM tima od 2002. godine. Dodavanjem inovacija reinterpretira postojeće koncepte pa tako i slavni model Air Max 95 za kojeg je odabrao posebne materijale za personalizaciju.  
  Tinker Hatfield jedan je od najzaslužnijih osoba za nastanak Air Maxa. Kreirao je modele Air Max 1, Air Max 90 i Air Jordan 3-9. Nakon što je njegov prvi nacrt za Air Maxice tenisice realiziran pod nazivom Air Max Zero, Hatfield je ove godine pripremio posebnu personalizaciju modela Air Max 1.
  Mark Parker je u Nike došao kao dizajner. Danas je CEO Nikea, no i dalje nalazi vrijeme za dizajniranje. Mark je odabrao model Flyknit 2014., a inspiraciju za ID pronašao je u prirodi. Boje duge i kukca aplicirani su na Flyknit materijal.

  AMD iD Palettes Tinker 53901

  Na samom početku, 2002. godine dizajneri su se okupili u tim kako bi istražili mogućnosti korištenja različitih boja i materijala te unaprijedili klasičan dizajn. Od estetskih detalja došli su do razvoja novih tehnologija, a ove godine svaki od njih dizajnirao je po jedan model kojim odaju počast suradnji i Air Maxu.
  Hatfield je Air Max 90 modelu dodao povišeni dio koji zadržava sve karakteristike modela, ali je dodan dio koji poput čarape ide uz nogu. Hatfield je tu kombinirao najpoznatiji Air Max model i element najbrže kopačke na svijetu.
  Nike Air Max Ultra M je model kojeg je izradio vizionar koji stoji iza najvećih Nikeovih inovacija, Mark Parker, a koji je oda klasičnom kroju i dizajnu iz 1980., izveden  na moderan način.
  Fujiwara je odabrao najistaknutije elemente, vidljivi zrak tj. zračni jastuk za potplat te model Zero za gornji dio tenisice, a rezultat je Air Max LD- Zero H.

  Air-Max-95-Essential-Profile hd 1600 cr

  Air Maxice iz 1995.

  AMD Hiroshi HTM Hero hd 1600

  Air max Hiroshi HTM Hero

  AMD iD Palettes Hiroshi 53899AMD NikeiD Air Max 1 T iD 53793 cr

  NikeiD Air Max 1

  AMD NikeiD Air Max 95 H iD 53795 cr

  NikeiD Air Max 1995. - nova varijanta

  AMD NikeiD Air Max Flyknit M iD 53794 cr

  NikeiD Air Max Flyknit