Osam izabranih @ modni natječaj LIFT

  - Na natječaj za izbor mladih dizajnerskih nada LIFT ove je godine pristigao rekordan broj prijava - čak više od stotinu iz Hrvatske i regije. Stručni žiri, kojeg su činile modne dizajnerice Ogi Antunac (LINK) i Nataša Mihaljčišin (I-gle) te modni kritičar Borut Mihalić i Ana Bacinger, glavna urednica portala Fashion.hr Style Community, izabrao je osam natjecatelja koji su ušli u finale natječaja - objavljeno je danas. - Osam finalista koji se bore za ovu prestižnu titulu su: Petra Lasić, Ana Bogdan, Duje Kodžoman, Anđelko Kaser, Kruno Jendrijev, Valinea Vinger, Dina Štambuk i Ana Jagić. Odabrani finalisti imat će priliku svoje radove predstaviti široj javnosti na nadolazećem regionalnom sajmu mode ZONA 45 koji će se održati od 9. do 11. svibnja na zagrebačkom središnjem Trgu bana Jelačića. Finalna revija natječaja LIFT održat će se u subotu, 10. svibnja, nakon čega će stručni žiri donijeti konačnu odluku o proglašenju pobjednika - .

   

  Revija Marije Kulušić Perwoll Fashion.hr ožujak 2014. 2Finale revije Marije Kulušić


  Platforma LIFT u proteklih je nekoliko godina na modnu scenu lansirala zvučna nova imena. Prošlogodišnji pobjednici Marija Kulušić i Silvio Ivkić zaradili su pohvale i ovacije na proteklom Fashion.hr-u na kojem su već drugi put zaredom predstavili svoje kolekcije. Svoju afirmaciju ovim je putem ostvarila i Pavla Aleksić koja je nakon tri kolekcije predstavljene na Fashion.hr-u ostvarila izniman međunarodni uspjeh pa danas u Šangaju vodi odjel koji dizajnira za popularnu Zaru.

  Adela Klišić i Nikola Barbir, koji su dio dizajnerske skupine „Clash of 9“, kao pobjednici prvog natječaja LIFT kroz tri sezone zaredom predstavili su svoje kolekcije na Fashion.hr-u, dok je Aleksandar Žarevac premijerno je prikazao svoju kolekciju u ožujku 2012. Na isti se način predstavio i mladi Matija Čop, koji je po izboru Arts Threada 2011. uvršten među prvih 20 mladih europskih dizajnera.

   

  Finalisti natječaja LIFT by PerwollFinalisti ovogodišnjeg LIFT natječaja

   

   

  Marija Kulušić i Silvio Ivkić

  Bivši pobjednici Marija Kulušić i Silvio Ivkić

   ivkic

  Finale revije Silvia Ivkića