OUTDOOR_info // Fjällräven predstavio nove art ruksake

    Švedski outdoor brend Fjällräven predstavio je kolekciju proljeće/ljeto 19 koja je u potpunosti usmjerena na povratak prirodi. Naglasak je na odjeću i opremu koja na prvo mjesto stavlja funkcionalnost, izdržljivost i održivost.

    fjallraven


    Kako bi ponudio ruksak koji će bolje rasporediti težak teret školskih knjiga i pribora, Åke Nordin je osmislio Kånken, skromni četvrtasti ruksak koji je izravnao kralježnice švedskih školaraca i putem postao i najprodavaniji svjetski ruksak. Za kontinuirano promicanje švedskog dizajna u svijetu Svensk Form, švedsko društvo za umjetnost i obrt proglasilo je 2013. godine Kånken umjetničkim djelom.

    Tome u čast dogovorena je inovativna suradnja s dva švedska umjetnika koja je rezultirala je nečim izvanrednim: linijom Kånken Art. Erik Olovsson i Cecilia Heikkilä, dvoje fantastičnih mladih kreativaca, oboje sa svojim vlastitim načinom izražavanja osmislili su posebnu kolekciju Kånken Art koja slavi raznolikost u prirodi i među ljudima. Erikov proljetno/ ljetni krajolik i Cecilijina plavo/zelena bajka krasni su novi članovi obitelji Kånken. Ta posebna izdanja Kånkena dio su i inicijative Arctic Fox, čime ove jedinstveni ruksaci vraćaju svoj dug prirodi i pozivaju sve nas da učinimo isto.

    fjallraven