PARFUME_info // cvjetno-gurmanski novi MISS DIOR s potpisom Francisa Kurkdjiana

  Inspiriran nebeskim čarolijama, Miss Dior Christiana Diora zrači mladenačkom privlačnošću. U novoj verziji Francisa Kurkdjiana, parfem dodaje jasminu gurmansku zavodljivost. Prigrlivši tradiciju, ali dajući joj moderno ruho, novi Miss Dior otkriva chypre simfoniju cvjetnih i drvenih nota, koja kulminira u neodoljivoj mirisnoj fuziji prošlosti i sadašnjosti.

   F001 MD PARFUMS 24 P01F Hero Solo AVEC Fleur CMYK CROP L4 F39

  Priča o nastanku Miss Dior parfema je specifična. Davne 1947. Monsieur Dior želio je stvoriti miris koji će biti protuteža sivilu, vrisak radosti nakon mračnih ratnih vremena. I stigla je Miss Dior kako bi se svaka žena mogla ogrnuti luksuzom i ženstvenošću.

  Priča o Miss Dior doista je fascinantna, ispunjena kreativnim iskrama i misterijima. Primjerice, znate li da je ovaj kultni miris, prije nego što je dobio sadašnje ime, nosio kodno ime Castor, po najsjajnijoj zvijezdi u sazviježđu Blizanaca? Nikada prije kreator nije tako rječito govorio o svom prvom parfemu ili orkestrirao njegov ulazak na scenu pod reflektorima s takvom majstorskom intuicijom i profesionalnošću.

  "Parfem Miss Dior rođen je iz večeri u Provansi, oživljen od krijesnica, gdje mladi jasmin svira melodiju noći i zemlje", rekao je legendarni dizajner o svome mirisnom jedincu 1947.

  Od tog impresivnog debija, "jedino dijete" Christiana Diora - kako mu je dizajner nježno tepao - putovalo je kroz vrijeme prilagođavajući mu se, ali ne odustajući ni pedlja od mladenačkog entuzijazma i cvjetne blistavosti. Početkom 2023. godine lansiran je Dior Miss Dior Blooming Bouquet. Prije toga, 2014., imali smo uradak Louise Turner, a prethodila su mu Miss Dior Cherie iz 2007. i 2011. godine.

  F001 MD PARFUMS 24 P02H Pack Ingredient CMJK CROP L4 F39

  Danas kreativni direktor parfemske kuće Dior, Francis Kurkdjian, reinterpretira Miss Dior stvarajući cvjetno-gurmanski miris koji nudi trenutno senzualno iskustvo. Kurkdjian se želio vratiti karakterističnim notama povezanim s metodama ekstrakcije koje su korištene 1947. godine, kada je stvoren Miss Dior. Poput svojevrsnog madeleine kolačića, u nastojanju da "oživi" prošlost na jedan posve drugačiji način, jasmin se pojavljuje kao esencijalna polazišna točka.

  "Želio sam u miris uhvatiti mladost tog vremena. Ali moj Miss Dior je suvremeni chypre, sa slatkim tonovima jasmina i šumske jagode", kaže Francis Kurkdjian, koji je za Miss Dior odabrao poseban jasmin.

  Ubrani u srpnju, u zoru, cvjetovi jasmina oslobađaju svoje zelene i cvjetne note, prožete indolom. Zatim se "obrađuju" dobro čuvanim procesom ekstrakcije koji oživljava voćne nijanse jagode, breskve i marelice, ali i blistavost ekstrakta jasmina iz prošlih godina. Ovi akordi "usidreni" su senzualnom i drveno-jantarnom bazom: pačuli im daje čistoću, aljaški cedar dašak tame, dok zemljani sloj mahovine toplo obavija slatko voće i cvjetnu ljepotu mirisa.

  F001 MD PARFUMS 24 P04G Etiquette CMJK CROP L4 F39

  Miris dolazi u prepoznatljivoj bočici s Miss Dior "poignard" mašnom od lurex niti. Taj ukras od jacquarda izrađen je u slavnoj radionici jednog od najpoznatijih francuskih proizvođača vrpci, Maison Faure, osnovanoj 1864. godine. Čiste, sofisticirane linije i smanjeni format bočice ističu intenzitet mirisa. Još sofisticiranije, baze i strane ukrašava poznati uzorak "pasjeg zuba" urezan u staklo.