PARFUME.news // AMOUAGE Figment kao simbol najsretnijeg mjesta na svijetu

  Samo ime Figment nastalo je od Fragment of imagination – objasnila je Iwona Fiecek iz luksuzne niche kuće Amouage koja je prošli tjedan posjetila zagrebačku parfumeriju Lana i predstavila dvije nove kreacije, mušku i žensku. - Inspiracija za ovaj miris je opera... naime, naš kreativni direktor, Christopher Chong, prije je bio operni pjevač! Mnogi naši mirisi povezani su sa svijetom klasične glazbe. Chung se njome konstantno inspirira, no ujedno daje nadogradnju, voli zakomplicirati stvari. Tako u Figmentu imamo kombinaciju savršene opere i mjesta gdje bi htio ići, a to je Butan, navodno najsretnije mjesto na svijetu, gdje imaju čak i Ministarstvo sreće. A kako to izgleda u Amouage režiji? Zamislite da ulazite u savršeni, raskošan hologramski vrt koji podsjeća na one predivne vintage tkanine iz 18. stoljeća... Upravo je taj uzorak na pakiranju, djeluje 3D, zlatnih je i zelenkastih nijansi - .

   amouage figment man 513x700


  Svaki naš parfem je jak, za mene je to kao stav, određeni statement. Mnogi me pitaju, hoćeš li napraviti neki lakši parfem? Ja im odgovaram sa – ne – mirisi moraju biti storytelling – kreativni direktor brenda Amouage, Christopher Chong.


  - Chong kreira vlastite mirisne akorde - to je ideja kako bi neka situacija, nešto, negdje... imalo miris. Reinterpretirao je miris vlažne šume, svježine i prirode. Najvažnija je kreativnost, a to znači rušenje pravila. Često koristi karakteristično muške esencije za ženski miris i obrnuto. Na primjer, u ženskom imamo snažno otvaranje: prvo se osjeti snažan sečuanski papar, a onda dolaze jasmin i tuberosa. Muški se otvara sandalovinom koja je obično simbol u ženskim mirisima. Tuberosa je jedan od najskupljih sastojaka na svijetu jer za jedan mililitar ekstrakta treba čak kilogram latica. Nisu lagani, već kompleksni, jako se mijenjaju, nemaju spola. Sve to povezano je s igrom, rušenjem pravila - Iwona Fiecek.

   amouage figment man 513x700


  FIGMENT WOMAN AMOUAGE – chypre cvjetni. Gornje note sečuanski papar, šafran, gardenija, srednje tuberoza, jasmin, cvijet naranče, ljiljan, ylang-ylang, bazne su iris, tamjan, pačuli.


  FIGMENT MAN AMOUAGE – orijentalni, drveni. Gornje note limun, geranij, ružičasti papar, srednje sandalovina, vetiver, animal notes, bazne zemljane note, drvo guaiac.

   amouage figment man 513x700