Polimer art / izložba eco kabanica

  Banalna potreba da se zaštitimo od kiše i reciklažno-umjetničko-istraživački proces oblikovanja sudarili su se na Polimer art, izložbi studenata Tekstilno-tehnološkog fakultera Zavoda za dizajn tekstila i odjeće otvorenoj neki dan u zagrebačkoj Galeriji VN (Ilica 163 a). Tmurno vrijeme idealna je kulisa za ovu izložbu koja s lakoćom briše sivilo i osjećaj melankolije iz svijeta kiše i kabanica i donosi razigranost i kreativnost – u ekološkom tonu.  Jedan zid izložbe posvećen je kreiranju tekstila, a motivi prate temu.

   POLIMER ART TTF 1

  Reciklažni materijali kao i oni stari, odbačeni, kojima više ne vidimo funkciju, poslužili su pri radu mladih studenata čiji se rad odnosio na gornji komad kabanice od plastičnog, polimernog, nepromočivog materijala. Neki spašavaju i u moru, poput žute mega kreacije Damira Begovića ili su namijenjeni velikom Bubimiru kojeg potpisuje Tamara Vidalin. Neki su tamni, podsjećaju na opasne životinje, neki eterični, sitnog gotovo romantičnog uzorka. Svima je zajednička ta zatvorena mega forma, uglavnom kruta i definirana, tako da kad vise sa stropa galerije, ili su njima odjevene lutke, podsjećaju na ekipu new-age ribara… Važna je ovdje ta ekološka nota, poveznica između umjetnosti, ljepote i reciklaže, koja u doba potrošačkog načina života ponekad djeluje egzotično.

   POLIMER ART TTF 12

  Sudionici: Damir Begović (fotografija gore, Nives Bošnjak, Dominik Brandibur, Barbara Čovran, Helena Drkelić, Stjepan Gluščić, Tatjana Grivić, Andrea Hess, Ružica Hodak, Nikolina Holjak, Lora Holjevac,  Duje Kodžoman, Tena Kolarić, Ana Marija Klak, Martina Krejčir, Marta Križaj, Martina Križanić, Irena Kuzmić, Marija Lukić, Ines Mazan, Monika Pape,  Marko Petrić, Ivona Pleše,  Josipa Ščapec, Irena Šoštarec, Martina Šoštarec, Ivana Udiljak, Tamara Vidalin, Kristina Videk, Dijana Vojak, Dijana Zagorac.

  POLIMER ART TTF 33

  Polimer art treće je u nizu gostovanja studenta Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Galeriji VN. Radovi za ovu izložbu izrađeni su na temelju skica višekomponentnog principa s dodatnim intervencijama u kombiniranim tehnikama. Radovi su rađeni u formatu 300 x100cm i u planu je da će od njih nastati upotrebni predmeti koje ćemo sljedećeg ljeta vidjeti u Galeriji Bernardo Bernardi.

  Izložba Polimer art otvorena je do 26. ožujka 2015.

  POLIMER ART TTF 2POLIMER ART TTF 3POLIMER ART TTF 4POLIMER ART TTF 5POLIMER ART TTF 6

  POLIMER ART TTF 7POLIMER ART TTF 9POLIMER ART TTF 11

  POLIMER ART TTF 13POLIMER ART TTF 15POLIMER ART TTF 16POLIMER ART TTF 18POLIMER ART TTF 20