Pop up Europa / Zigman & dizajneri

  Po prvi puta kroz samostalno predstavljanje, sljedeće subote ujutro, zagrebačkoj će publici slavni Riječanin Juraj Zigman otkriti novu kolekciju za koju sam ističe da je najzahtjevnija do sada - a sve to u sklopu otvaranja Pop up Concept storea Europa u istoimenom kinu u centru grada. Dizajner koji je nedavno radio i kostime za Aidu, ističe da se kolekcija sastoji od trideset modela i pritom najavljuje pravi show, na kakav smo navikli! Osim njega, u pop-up dućanu naći će se i kreacije: Lokomotiva, Kralj i Krajina, Twinsi, Mak, Ružica Hodak, Karaka dizajn, Ito Ito, Jet Lag, Matija Vuica, Etna Maar, Iva Karačić, Ledenko, Boudoir, Hippy Garden...

  Zigman 4 web cr

  Projekt Pop up Concept Store Europa cjelodnevno je subotnje događanje, jednodnevni projekt predstavljanja domaćeg dizajna koji je izložbenog karaktera, a koncipiran je poput svojevrsne robne kuće na dva kata. Događanje je zamišljeno je kao prodajna prezentacija rada hrvatskih dizajnera. Osim toga, tu je i humanitarni karakter, te će dio prihoda Pop up Europa biti doniran udruzi Hrvatska pomaže.

  zigman kis 2
  Zigman odnedavno ima i kišobrane: - podupirem hrvatsku proizvodnju i drago mi je kad svojim radom mogu pomoći jačanju hrvatskih proizvođača. Ono što me najviše potaklo na dizajniranje kišobrana je moj grad Rijeka, najkišovitiji grad u Europi. Svakodnevno gledajući ljude s uvijek istim kišobranima i shvativši da je sve oko nas sivo, morao sam iskoristiti svoj kolorit i napraviti proizvod koji će mijenjati ne samo vizuru kišnih ulica već i raspoloženje ljudi - istaknuo je dizajner.

  Boudoir Fiskultura 2 Lowres

  Boudoirke su nedavno napravile preslatku capsule kolekciju Fiskultura