Projekt "Pokreni se" / vježbanje donosi sreću

  Hvalevrijedan projekt Pokreni se, koji hrvatske građane potiče da što češće vježbaju i da usput otkriju kakve im vježbe odgovaraju, posjetio je i Šibenik: bili su tu prisutni ljubitelji pokreta Renata Sopek, bivša Missica Ivana Ergić i naš najtrofejniji vaterpolist Perica Bukić. - Sport je pravi izbor - poručuje Bukić - redovitim vježbanjem bit ćemo sretniji i zdraviji. Sport je odredio moj život i zahvalan sam što imam prilike živjeti upravo na taj način. Šibenik je kao grad sporta danas pokazao da diše punim plućima - .

   

  Sibenik Pokreni se 1


  Tim Kineziološkog fakulteta i Biotreninga iz Zagreba pod vodstvom Ane Forko i Fedora Kulušića
  dobro je namučio Šibenčane koji su pokazali zavidnu kondiciju, a vježbanju su se pridružili i brojni turisti. Projekt Pokreni se održao se zahvaljujući podršci Grada Šibenika i turističke zajednice Grada Šibenika.

  Bivša Miss Hravtske, prekrasna Ivana Ergić, s vježbačima je podijelila osobna iskustva i pozvala na aktivniji život: - Vježbam svakodnevno, a posebno su mi dragi aerobni treninzi na otvorenom. Moram priznati da mi to uvelike usrećuje svaki dan i zato pozivam sve da se više posvete brizi za vlastito tijelo! - . Brojni vježbači pozorno su pratili sve upute tima i pravilno vježbali, a nutricionistica Karmen Matković Melki pozvala je na veću brigu o pravilnoj prehrani, naročito u Dalmaciji koja obiluje vrhunskim namirnicama.

   

  Bivsa Miss Ivana Ergic i Renata Sopek

  Ivana Ergić & Renata Sopek


  - Svi sudionici projekta Pokreni se u Šibeniku - izjavila je Lucija Mudronja s  Kineziološkog fakulteta u Zagrebu - imali su priliku vidjeti i naučiti kako i na koji način tjelesno vježbanje mogu provoditi samostalno na otvorenom prostoru. Vježbanje u prirodi ima pozitivne učinke na ljudski organizam posebice u morskim predjelima gdje je zrak čišći. Za razliku od zatvorenih prostora, vježbanje u prirodi dostupno je svima - .

  Posljednje ovogodišnje zajedničko vježbanje na otvorenom održat će se 04. rujna na zagrebačkom Trgu Bana Josipa Jelačića. Prijavite se na www.pokrenise.hr

   

  treneri Ana Forko Fedor Kulusic i Renata Sopek
  Treneri Ana Forko, Fedor Kulušić i Renata Sopek


  Ana Forko

   

  Pokreni se Sibenik 4

   

  Pokreni se Sibenik 11

   

  Pokreni se Sibenik 11