QWERTY LIMITED sklad otkriva mini kaos // Patrizia Donà ima nove art torbe posvećene radu američkog pjesnika E.E. Cummingsa

  Nova kolekcija torbi “Qwerty Limited” dizajnerice Patrizije Donà inspirana je poezijom E.E. Cummingsa, jednog od najpoznatijih američkih pjesnika prošloga stoljeća, javlja studio Laboratorio Dona.

  2

  - U poeziji se Cummings koristi tipografskim eksperimentima i protupravilnim rastavljanjem slogova pri čemu mu pisaći stroj služi kao medij. Klasičnu formu torbe podcrtavaju metalni detalji, kao što je nosač i ručka torbe u gornjem dijelu, a izrađeni su obrtničkoj radionici prema nacrtu dizajnerice – javlja studio.

  Prednja strana ima oblik stare tipkovnice, no slova otkrivaju fragmente poezije.

  1

  Ovaj put Patrizia Donà zaobilazi klasičan izgled i raspored te ga prilagođava radu slavnog pjesnika.

  Time kreira novu likovnost, čija perfektna ujednačenost sada postaje dinamična.

  Umjesto sklada, došao je mini kaos.

  4

  Pri stvaranju autorica bira poetske fragmente, boje i detalje, a sve skupa povezuje autentičan oblik torbi po kojima je Patrizia Donà poznata.

  Naravno, edicija je limitirana, kreacije su napravljene od kože u radionici kožne galanterije u Italiji.

  5 cr

  Radi se o liniji koja egzistira na sceni art modnih dodataka koji imaju priču i vintage stilski okvir, pošto su tipke prave, a dizajn i oblik evociraju polovicu prošloga stoljeća.

  Elegancija je obavezna, kao i matematička preciznost i uredan super staloženi karakter samog dizajna. Primijetit ćete da su Qwerty zapravo prvih pet slova prvog gornjeg reda tipkovnice.tr

  Fotografije: Damian Nenadić
  Instagram: laboratorio_dona

  3 cr

  e

  r cr

  54