Ramón MONEGAL / parfem je jezik, a esencije riječi

  Parfem može rasti do razine umjetnosti u pratnji apsolutne slobode kreativnog uma koji kreira formule i pritom koristi omjere sastojaka neopterećene troškovima ili marketinškim filterima, isključivo veličanstvenim artisan metodama koje se danas vraćaju u prvi plan - Ramón Monegal, niche parfumer

   Gama ok cr
  Inspiracija - pisana umjetnost, pronalazi mjesto u bočicama nalik onima u kojima se čuvala tinta


  Jedan od svjetski najpoznatijih niche autora posjetio je prošli tjedan Zagreb, gdje je u Martimexu otkrio viđenje svog rada.

  Miris je potpis osobe, više od esencije, on je poput modnog dodatka. Ujedno, on je osnova svakog identiteta. Moramo razumjeti olfaktorni jezik parfema, tumačiti ga i znati čemu služi. Radio sam s mnogim poznatim ličnostima, sportašima, umjetnicima, no prije nego sam kreirao miris za njih morao sam znati jezik parfema kako bih mogao što bolje prenijeti tu njihovu emociju, priču. Parfumer mora znati poruku svake esencije, kako bi mogao stvoriti formulu koja uvjerljivo prenosi njegovu misao. Kao da je parfem poseban jezik, a esencije su riječi. Uz to moramo voditi računa o balansu, skladu.

   Gama ok cr

  Nekada je parfumer bio zatvoren u laboratoriju, danas on izlazi van i priča svoju priču i dio je osobnosti vlastitog brenda, tvrdi autor. Monegal sada potpisuje ekskluzivnu, luksuznu liniju mirisa koji su djelomično personalizirani, to ide jedno uz drugo, veli slavni parfumer. U srcu svega su sloboda kreiranja, stvaranja i vrhunske, cijenjene esencije.

   

   Gama ok cr
  Njegova obitelj u parfumskom je poslu već četiri generacije (sve je započeo Ramónpv pradjed), a tako će ostati i dalje – Monegalovi kćer i sin već su u biznisu.

   

  Ramón Monegal, rođen u Barceloni 1951. godine, pripada najvažnijoj obitelji parfumera u Španjolskoj. On je član četvrte generacije utemeljitelja Myrurgia-e, imenovanog dobavljača parfema španjolske kraljevske kuće. Ramón je bio njihov najvažniji i međunarodni predstavnik. Trening za parfumera započeo je još 1972. godine u Myrurgiji, gdje upoznaje najbitnije mitske infuzije ambre, tonke, mošusa, castoreuma, cibetke i šafrana. Njegov trening je nastavljen u Ženevi s mentorom,  parfumerom Artur Jordi Pey, a zatim se nastavlja u Grasseu s Marcel Carles i na kraju u Parizu sa Pierre Bourdon.

   

  Gama ok cr
  Monegal u Martimexu usred mini predavanja o vlastitom viđenju svijeta niche parfumerije  Od samog početka Ramón Monegal razvija koncept mirisnih slika, koje njeguje i danas. Njegova osjetljivost, temeljitost i revnost u pripremi svoje kreacije u svim svojim fazama i aspektima, vodile su ga, naravno, da se uključe u procese konceptualizacije, dizajna i komunikacije parfema. Da bi stekao iskustvo u tim područjima, on je dopunio znanje studijem u arhitekturi s tečajem u barcelonskom dizajn centru 1977. god.

  Ramón Monegal stvorio je svoj prvi parfem 1979. godine, koji je ubrzo cvjetnim notama imao neočekivan uspjeh u Myrurgiji. Tada je preuzeo kreativno upravljanje poslovima na više od 20 godina. U 2000. god. Puig grupa kupuje Myrurgiju, a Ramon nastavlja stvaranje uspješnih, novih mirisa za grupu.

  U 2007. napušta grupu i nakon razdoblja promišljanja i eksperimentiranja, pokreće projekt o kojem je oduvijek sanjao: stvaranje vlastitih mirisa za svoju publiku i potpisivanje vlastite kreacije kao pravi parfumer, bez filtera, posredovanja i bez marketinga.

   Gama ok cr
  NEXT TO ME
  Čist, sofisticiran i vrlo ekskluzivan.
  Jedinstveni eliksir indijskog ouda, turske ruže i Somalijskog tamjana u gracioznoj nazočnosti španjolskog šafrana i ruske kože.
  Note: iIndijski oud, egipatski Jasmin, španjolski šafran, indonezijski muškatni oraščić, somalijski tamjan, sustralska sandalovina, turska ruža, ruska koža, španjolski labdanum i brazilska tonka.
  Cijena: edp 50 ml 1.289 kn

  Fasciniran sam moći kojom zrači Dubai. Obavijen morem i pijeskom, aktiviran veličanstvenom energijom sunca, bez obzira koji je vaš san, Dubai ga može ostvariti. Uz ovu kreaciju pokušao sam dočarati magičnu moć duhova i čarobnjaka iz tisuću i jedne noći.


   

  Gama ok cr
  MON CUIR
  Moj alter ego. Moj fetiš. Crna koža, apsolutna prisutnost, bezvremenska, zahtijeva snažnu osobnost da pokaže svoju moć. Spoj tradicionalne europske konjičke kulture s onom legendarnom američkih motocikala, s kojom se također poistovjetujem. Hrabri, nepogrešivi miris...
  Temperamentan, snažan miris. Ističe prisutnost, karizmu i boemski karakter.
  Note: ruska koža, jasmin absolut, narcis, muškatni oraščić, mošus i australska sandalovina.
  Cijena: edp 50 ml 1.099 kn

   

  Gama ok cr
  MON PATCHOULY
  Moja provokacija. Inspiriran sirovim mirisom pačuli lišća koji sam otkrio s hipijima 60-ih godina na otoku Ibiza, predstavljam prvu mirisnu sliku koja definira provokativni i slobodni stav. Mon patchouly je postao sofisticiraniji, obogaćen pjesničkim zalascima sunca na moru uz Café del Mar.
  Kategorijski i provokativan. Lukavo zavođenje, impuls slobode.
  Note: indonezijski pačuli, hrast mahovine absolut, somalijski tamjan, bourbon geranij, egipatski jasmina absolut i ambra.
  Cijena: edp 50 ml 1.099 kn

   

  Gama ok cr
  PURE MARIPOSA
  Nezaboravan, ženstven, blistav, dosljedan.
  Skladne, šarene i elegantne cvjetne note sa svečanim tonom odjevene su u rosu prekrivenu zelenilom, leže na bogatim notama plemenite ambre i svilenkastog mošusa.
  Cijena: edp 50 ml 1.289 kn

  Gama ok cr