RETROMANIJA ŠEŠIRA // novi predivan cover za VOGUE inspiriran je predivnim vintage scenama…

  Karlie Kloss na trostrukom je coveru za novi Vogue UK, za kolovoz 2019. Na jednom od njih prekrasna manekenka nosi bucket hat s mrežicom i neodoljivo podsjeća na one stare uratke iz pedesetih, šezdesetih… Novu fotku, naravno, stilizirao je urednik britanskog Vogue izdanja, kreativac i bivši stilist, Edward Enninful. Fotke je snimio još jedan majstor i znalac, Steven Meisel.

   Karlie Kloss Vogue UK Cover Photoshoot03

  Karlie pritom ima genijalan make-up, jednostavan, s naglaskom na čaroban bronzer


  Kockasti look potpisuje kuća Dior. Upravo taj brend ima eleganciju utkanu u povijest, jer i ptice na grani znaju da je Christian Dior bio majstor kulture odijevanja.

  Nešto slično viđeno je kroz dekade magazina, naslovnice su jedna ljepša od druge. S prelaskom svijeta medija na zaslone, covera je zapravo sve manje, iako luksuzni magazini i dalje rulaju. Na taj način naslovnica postaje na neki način luksuz, posebnost te time i djelo koji ima posebno mjesto u svijetu medijske kulture. A one vintage su… savršene. Slijedi jedno malo stilsko putovanje kroz povijest Vogue covera sa šeširima.

  Nekad davno taj je modni dodatak bio obavezan u svakom izlasku na ulicu... dame su pokrivale kosu, imale ukrase koji su podsjećali na mala umjetnička djela. Ta je romansa trajala do otprilike kraja 60-ih, kad su hipiji preuzeli borbu za slobodu i uveli društvo u novu stilsku revoluciju. Ipak, pokrivala su i danas prisutna u raznim protokolarnim i royal angažmanima, nerijetko inspirirana upravo ovakvim povijesnim draguljima