Revije na Tjednu dizajna u Laubi

  Tjedan dizajna #tdzg koji se ovih dana održava u zagrebačkoj Laubi predstavit će 26. travnja u 20 sati mlada, perspektivna imena modne scene, a u sklopu revije ljubitelji vintage dizajna moći će vidjeti i nove Borovo modele, u organizaciji kulturne platforme Be4trend & JAM. Modni sudionici bit će Obekei, Toxicat, Emma & Nala Jewelry, Marmelo, kao i hrvatska retro legenda Borovo Startas & Borosane powered by Max Factor make-up.

   

  emmanala

  Emma & Nala Jewelry
  Iza imena brenda ne stoji modni dvojac, već mlada zagrebačka dizajnerica nakita Sonja Žigić. Na reviji će predstaviti kolekciju statement ogrlica u stilskom kontekstu proljeća i ljeta.

   

   

  OBEKEI
  Obekei
  Katarina Smolić, studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, prije dvije godine pokrenula je vlastiti modni brand imena Obekei. Iza Katarine su zasad četiri kolekcije u kojima prevladavaju materijali poput kože, a u novoj kolekciji mlada dizajnerica okrenula se svijetu tamnih tonova.

   

   

  toxicat

  Toxicat
  Toxicat će predstaviti svoju prvu kolekciju odjeće pod nazivom A (symmetric) gameplay. Dizajnerica je inspiraciju potražila u geometrijskim oblicima, jednostavnosti, te spajanju mekanih i udobnih materijala akromatskih boja tvoreći upečatljivu i prepoznatljivu igru simetrije i asimetrije.

   

   

  marmelo


  Marmelo - tragom esencije samuraja.

  Inspiracija kolekcije su samurajske odore ratnika, čiste linije i detalji koji se ističu kroz korištenje crvene boje na tamnim minimalističkim plohama.