SHOE_info // koje su štikle ZDRAVE, a koje smanjuju CIRKULACIJU?

  Kad nam to doktor veli, onda je ozbiljno: Who What Wear pitali su doktora Roberta Khorramiana koji je istaknuo nezdravu stranu naših omiljenih cipela. U doba kad su ružni i udobni trendovi totalno IN, ne trebamo se izvlačiti da ne možemo naći nešto udobno... i to je činjenica. No, ako volite balerinke, japanke, štikle ili cipele u špic, obratite pažnju o čemu čovjek govori.

  Chloe En Pointe ballet flats
  Srednja visina je optimalna // Miss Selfridge


  1 Najgore za zdravlje su – balerinke. Totalno ravne, često bez jastučića, ne pružaju podršku tijekom hoda te uništavaju masno tkivo na stopalu. Višesatno hodanje u balerinkama s vremenom stvara niz problema sa stopalima, držanjem i bolovima u leđima. Eventualno uz provjereni anatomski uložak!

  2 Japanke – katastrofa, veli Dr. Khorramian. Naravno, ravne su kao papir, neudobne i možemo se lako spotaknuti na njih. Probaj potrčat u japankama!

  Chloe En Pointe ballet flats


  3 Cipele u špic... da, znamo o čemu govori. O cipelama koje nam stišću prste satima. – Ovaj model jako je loš za cirkulaciju u stopalima - .

  4 Previsoka potpetica u kojoj jedva stojimo. Naravno, sve to znamo, ali ponekad se naprosto želi! Nadalje, doktor predlaže da provodimo u štiklama što manje vremena te da ako volimo pete, da se odlučimo za one srednje visine, deblje. OK! Iako ponekad se naviknemo na štikle, pa je čudno sići s njih... na primjer, Victoria Beckham je rekla da ne može razmišljati kad nosi ravne cipele.

  Danas su dućani prepuni fora potpetica, niskih i širokih, zapravo moda ide na ruku onima koji vole udobnost. S druge strane, tu su te špičaste varijante, koje stvarno stišću prste, činjenica je. U svakom slučaju treba pripaziti da se ne pretjera s tim neudobnim i nezdravim modelima, onda se stvarno postaje – žrtva mode.

   

  ara shoes

  Niske čizmice od kože - lijepe i zdrave, prema preporukama stručnjaka // Ara Shoes

   

  missselfridge 850032
  Srednja visina, stabilna peta, ne pretjerano naglašen špic... ove su OK! // miss selfridge

   

   Chloe En Pointe ballet flats

  Tenisice, zakon. // New Look

  Chloe En Pointe ballet flats
  Srednja potpetica - idealna... No, mijenjajte visinu pete na cipeli iz dana u dan, savjetuju doktori.