SLAVNA PETORKA // kako je Gianni Versace izmislio SUPERMODELE

    Gianni Versace bio je spreman platiti najviše da one hodaju zajedno na reviji: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Tatjana Patitz i Christy Turlington bile su prvi originalni supermodeli i radi mega honorara. Lindina izjava s početka devedesetih, da se ne ustaje iz kreveta za manje od 10000 dolara, ostala je zapamćena kao simbol manekenki koje su upravo tada postale zvijezde baš kao i glumice, pjevačice…

    Gianni Versace, talijanski dizajner i ujedno kreativni ljubitelj glamura i raskoši, bio je svjestan da je prezentacija važna baš kao i same kreacije.

     trinity6

    Linda se prije par godina prisjetila te revije i za Vogue izjavila: - Taj Versace show 1991. godine ne bi se desio da nas prije toga nije za spot Freedom angažirao George Michael, koji je prvo mislio uzeti glumice. No kad je vidio naslovnicu za Vogue, predomislio se - . Mislila je pritom na cover iz siječnja 19910. godine koji je potpisao Peter Lindbergh. I tako su rođene zvijezde, koje su ubrzo promijenile ne samo svijet mode, već i modela! Glamazonke su imale prirodnu ljepotu, visoke i super-zgodne.