Springblade Adidas

  - Springblade je prva tenisica za trčanje s elastičnim oštricama - objavio je Adidas - čija je funkcija potisnuti trkača prema naprijed, a njihov povrat energije je među najučinkovitijima u industriji proizvodnje tenisica za trčanje. Za razliku od standardnog EVA potplata, koji omogućuje povrat energije u vertikalnom smjeru, Springblade tenisice sadrže 16 prema naprijed nakošenih oštrica napravljenih od high-tech polimera. Izuzetno elastične oštrice trenutačno reagiraju na bilo koju podlogu, komprimirajući i otpuštajući energiju kako bi učinkovito odgurnule trkača - poput opruga pod nogama. Svaka elastična oštrica ima precizno podešenu geometriju, debljinu i poziciju kako bi se podržala svaka faza trkačeva koraka i dobio pun raspon pokreta - .

   Springblade zenske

  Springblade i Boost modeli, poznati Adidasovi aduti za trčanje, pomoći će i novim i starim trkačima njihove škole trčanja, koja u Zagrebu i Rijeci počinje sutra, 3. ožujka. Dosad se u školama prijavilo preko 600 trkača koji će se u osam mjeseci trajanja škole pripremati za veliki test - utrku polumaratona u sklopu poznatog Zagrebačkog maratona.

  Springblade vizual

  Prošle godine Adidas je lansirao Energy Boost tenisice s revolucionarnom tehnologijom s energetskim kapsulama koje pružaju veći povrat energije od bilo kojeg standardnog materijala. U sezoni proljeće/ljeto 2014. ovi modeli dolaze u plavoj, crvenoj, narančastoj, zelenoj i bež boji koje od sada podržavaju i miCoach tehnologiju za mjerenje performansi prilikom trčanja.

  Ove tenisice napravljene su bez šavova, od izuzetno izdržljivog i elastičnog Techfit materijala koji pruža udobnost i stabilnost cijelog stopala prilikom trčanja. Taj mrežasti i prozračni materijal prianja stopalu poput čarape, dok Powerband pojačanja na gornjem dijelu stabiliziraju stopalo na kritičnim točkama. Energy Boost sadrži dodatne tehnologije za stabilnost i izdržljivost: Torsion potporni sistem od pete do nožnih prstiju koji omogućava neovisno kretanje prednjeg i stražnjeg dijela stopala, središnji okvir koji održava poziciju stopala u mjestu, te vanjsko pojačanje za petu koje omogućava bolje prianjanje i udobnost.

  BOOST zenske

  Preporučena maloprodajna cijena Springblade tenisica za muškarce koje dolaze u narančastoj, zelenoj i plavoj boji s crnim motivima te Springblade tenisica za žene koje dolaze u crno-crvenoj kombinaciji  iznosi 1.369 kn.

  Preporučena maloprodajna cijena Energy Boost tenisica za muškarce koje dolaze u narančastoj, plavoj, crnoj i zelenoj boji te Energy Boost tenisica za žene koje dolaze u svijetlo-plavoj, bež i crvenoj boji iznosi 1.139 kn.

  Modeli su dostupni u Adidas dućanima i bolje opremljenim trgovinama sportske opreme.

  Springblade vizual 2