Što to znači BRZA MODA? // radionice o redizajniranju i recikliranju stare robe

  Tehnički muzej Nikola Tesla najavljuje radionice Održiva moda, koje će se održati danas i sutra, od 15 do 19 sati. Voditeljice radionice su dr. sc. Katarina Nina Simončić, povjesničarka mode (TTF) i Marija Šorša, dramska pedagoginja i autorica bloga Diva koja šiva. Radionice su namijenjene osobama starijim od 55 godina.

  Reformation Grenada Dress Supermarket Sweep
  Reformation


  Na radionici ćemo podučiti korisnike kako redizajnirati staru i neželjenu odjeću i udahnuti joj "novi život" – stoji u najavi.


  Suvremeni trend "brze mode" i jeftine odjeće ima svoje posljedice, kako na okoliš tako i na vrednovanje rada tekstilnih radnica. Možemo li biti modno osviješteni, a da pritom čuvamo planet i poštujemo rad? Da, a prvi je korak da promislimo treba li nam zaista novi komad odjeće, odnosno možemo li neki stari komad odjeće ponovno upotrijebiti ili pokloniti/zamijeniti?

  Radionica razmatra koncepte "brze" i "spore" mode, prednosti i mane second hand shopova i inicijative održive mode poput "Fashion Revolution" itd. te podučava korisnike kako redizajnirati staru i neželjenu odjeću i udahnuti joj "novi život".
  Sudjelovanje na radionici je besplatno. Na radionicu je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu.

  Reformation Grenada Dress Supermarket Sweep 
  Reformation