STOGODIŠNJAK // Varteks slavi veliku obljetnicu izložbom u MUO

  Izložba „Priče koje kroje Varteks“, povodom sto godina postojanja ove modne kuće, otvorena je jučer u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. Gosti su se pritom prisjetili: - popularnih 501 Levisica, raznih kreacija, odijela, kaputa, kostima, starih šivaćih mašina, krojeva i materijala koji na izložbi pričaju priče o Varteksu, a posebnu pažnju prisutnih plijenio je dio postava u kojem je prikazana nova Varteks kolekcija kaputa za ovu jesen i zimu – stoji u priopćenju.

  Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2

  Predsjednik Uprave Varteksa, Nenad Bakić zahvalio je svima na dolasku i potpori u realizaciji ove izložbe koja za Varteks ima neizmjeran značaj. Posebno je naglasio da Varteks proizvodnjom visoke kvalitete ujedno povećava vrijednost čitave modne industrije.

  Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2
  Vesna Jurić Bulatović, Nenad Bakić, Martina Vrdoljak Ranilović, Miroslav Gasparović, Vesna Loparić

  Obraćajući se nazočnima na otvorenju, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, izrazio je svoje zadovoljstvo izložbom koja ide u korak s očuvanjem hrvatskog obrta i industrije, što je jedan od glavnih zadataka Muzeja za umjetnost i obrt od njegovog osnutka. Također je zahvalio svim timovima i suradnicima koji su radili na realizaciji izložbe: ravnatelju Gradskog muzeja Varaždin Ivanu Meseku, suradnicama na izložbi Andrei Klobučar iz MUO i Ljerki Šimunić iz GMV-a, kreativnoj direktorici Varteksa Martini Vrdoljak-Ranilović, Vesni Loparić, specijalistici za marketing iz tvrtke Varteks, mr.sc. Vesni Jurić Bulatović, inicijatorici izložbe u MUO i voditeljici odjela marketinga i PR-a, kao i cijelom timu agencije Brigada koji potpisuju dizajn postava i vizualni identitet izložbe na čelu s Damjanom Geberom.

  Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2

  Zagrebačka izložba nastala je na temeljima prošlogodišnje izložbe "Stoljeće tekstila" održane u Gradskom muzeju Varaždin, a u Zagrebu je u novom postavu realizirana u suradnji Muzeja za umjetnost i obrt, Gradskog muzeja Varaždin i tvrtke Varteks d.d. Kustosice zagrebačke izložbe su Adriana Prlić iz Muzeja za umjetnost i obrt i Spomenka Težak iz Gradskog muzeja Varaždin.

   Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2

  Izložba je otvorena do 6. listopada, a pratit će je edukativni program, posebna vodstva, prezentacije kao i kreativne radionice pod vodstvom Pedagoškog odjela MUO u suradnji s Varteksom i Tekstilno-tehnološkim fakultetom iz Zagreba.

  Prva u nizu iz ciklusa radionica je "Crtanje i kreiranje modne kreacije" koja će se održati u subotu 7. rujna u dva termina: od 10 do 12 te od 12 do 14 sati u MUO. Namijenjena je srednjoškolskom uzrastu, studentima i odraslima. Radionica sudionicima nudi iskustvo crtanja modnih figura i ilustracija te kreiranje vlastitih modnih kreacija inspiriranih Varteksovim modelima.

   Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2Vesna Juric Bulatovic Nenad Bakic Martina Vrdoljak Ranilovic Miroslav Gasparovic Vesna Loparic2