STRIP_info // animirani kaputi pod utjecajem REALIZMA, slavne umjetnice SUZAN PITT, uskoro u Galeriji Kranjčar

  Suzan Pitt, dobitnica Nagrade za životno djelo, Animafesta 2019., izlaže ručno oslikane kapute u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, u utorak, u 18 sati. Njezine kapute cijeni i slavna kostimografkinja serije Seks i Grad, Patricia Field te ih prodaje u vlastitom super-butiku, u New Yorku.

  SP1

  - O svojim kaputima razmišljam kao o animiranim objektima koji se mogu kretati po svijetu, prolaziti kroz vrata, prelaziti ulice, izlaziti iz automobila i ostajati u baru do dugo u noć. Svaki je jedinstven i uvijek se nadam usrećiti onoga tko ga nosi putem pozitivne energije koja će ga obaviti i koja će iznenaditi promatrače – rekla je Suzan o svome radu.

  SP1

  - Inspirirani motivima popularne kulture poput stripova, reklama, originalnih printova i njujorških grafita, kao i psihologijom, seksom, nadrealizmom i vodenim bojama njezinih animiranih filmova, kaputi Suzan Pitt odjeća su samosvjesnih connoisseura i fashionista svih generacija – objavljeno je povodom otvorenja izložbe.

  Suzan Pitt je međunarodno priznata umjetnica čije su slike izložene u muzejima Museum of Modern Art @ New York, The Walker Art Center @ Minneapolis i Ludwig Museum @ Germany.

   SP1SP1SP1SP1SP1