STYLE_info // ARHITEKTURA odjeće u zagrljaju MINIMALIZMA s potpisom XENIA DESIGN

  - Nova Xenia Design kolekcija je o oblikovanju i stvaranju slobodnih oblika od luksuznih materijala, te spajanju funkcije i avangardne estetike u modernoj ready-to-wear priči – javlja brend.

  XD FW2223 10

  Među scenama ističe se i asocijacija na tehno party, autorica vraća na scenu rave outfite, jer devedesete su trenutno u svijetu mode jako aktualne. 

  Kampanja i kolekcija donose viziju Ksenije Vrbanić, autorice koja već godinama potpisuje vlastiti stil, izgradila ga je konstantnim istraživanjem i razvojem te specifične modne formule – hibrida avangarde, kreativnosti, nosivosti i mekoće inovativnih tekstila.

  XD FW2223 7

  Njezine su linije kompaktne, a tekstil fluidan, stoga je figura blago naglašena, na momente djeluje poput statue, neke futurističke siluete. Očite su i army konotacije, silueta je moćna, definirana.

  Zanimljive su intervencije na materijalu, kao i same teksture, likovnost je za autoricu pravi izazov.

  XD FW2223 11

  Model se penje na visoke štikle i čizme, poput nebodera, što scenama daje dodatan dojam moći.

  XD FW2223 6

  Ksenija Vrbanić oblikuje vlastiti stil, prepoznajemo je po kosim linijama, intervencijama u oblikovanju, prošivima, visokim ovratnicima, kaputima koji imaju skladnu, preciznu estetiku.

  XD FW2223 3

  Njezin je dizajnerski potpis prepoznatljiv i po asimetričnim dužinama te kontrastu pripijenih i lepršavih tkanina koji obavijaju tijelo te donose novi pokret – sugerira brend u objavi.

  Glavna tema koju XD konstantno razvija je arhitektura odjeće u stilu minimalizma, glavno je pitanje kako pročistiti dizajn te ga ujedno napraviti avangardnim. I na koncu, ponuditi modnoj publici nešto u čemu će lako živjeti.

  XD FW2223 2

  Od tekstila ističu se oni inovativni, Ksenija često eksperimentira materijalima novog doba, ovaj put tu je onaj koji podsjeća na kožu ili ovčju vunu.

  XD FW2223 15

  Xenia Design odjeća putuje svijetom, nose je cool osobe, prodaje se po raznim concept dućanima.

  XD FW2223 4

  - Osim precizno krojenih i oštrih silueta, u ovoj kolekciji unesene su nove kategorije i motivi poput napetosti, elastičnosti i fluidnosti vidljivi na primjeru oblikovanja detalja ovratnika. Majice i tunike kojima nabori slobodno padaju oko vrata ili pak su napeti između dva kraja elastične trake. Mekano i kruto, slobodno i suspregnuto dihotomije su i ključ za istraživanje nove kolekcije – javlja brend.

  XD FW2223 14

  Fotografije: Matej Jurčević
  Model: Mia Kuleš
  Make up : Petra Sever

   XD FW2223 1

  XD FW2223 5

  XD FW2223 9

  XD FW2223 8

  XD FW2223 12

  XD FW2223 16

  XD FW2223 13