Stylish par MIA & MATTHEW // ona je DJ, on radi u marketingu, zajedno kao da su izašli iz ROMANTIČNOG VINTAGE FILMA

  Već neko vrijeme ih kužim po Internetima, imaju tako dobar stil, kao da su došli s vremeplovom iz nakog drugog vremena, u kojemu je biti sređen bilo 'dobar dan'. Retro štih, detalji, očita sklonost vintage elementima, sve to krasi stil Mije i Matthewa, dvoje cool ljudi koji su tako slatki i super zaljubljeni.

  28

  Matt je po struci novinar, no radi kao marketinški stručnjak, a Mia je apsolventica prava i radi kao novinar i radijski DJ. Osim ljubavi prema novinarstvu i jedno prema drugome, povezuju ih brojni interesi – glazba im je jedna od glavnih strasti.

  Ovo je njihova cool priča, zamolila sam Miu da mi opiše njihov lifestyle.

  mia20

   Zajedno smo od kada smo se upoznali. On voli reći kako se naš drugi dejt nikada nije dogodio jer prvi još uvijek traje. Od prvog dana veze živimo u Zagrebu, uz povremene izlete u Mattovu rodnu Englesku.

  mia26

  Ono malo slobodnog vremena što imamo, provodimo u pohodu na razne buvljake i second hand shopove u kojima uvijek nađemo zanimljive komade, ne samo modne, već i one koje naš dom pretvaraju u pravi mali retro raj.

  3
  foto Senja Vild

  Upravo dio prikupljenog fundusa poslužio je i kao kulisa na vjenčanju koje smo imali u restoranu Muzeja za umjetnost i obrt. Od dekoracija poput antiknih svijećnjaka, rokoko aranžmana, porculana, stilskog radnog stola, starinskih okvira i funkcionalnog pisaćeg stroja na kojemu su nam gosti tipkali poruke koje i danas čuvamo, pa do Mattovog brokatnog smokinga i moje haljine, sve je izgledalo kao da je isplovilo iz nekih davnih vremena.

  mia4

  foto Senja Vild

  Rekla bih da smo puno više ljubitelji vintage nego retro komada. Mislimo da su stvari nekada prije bile nemjerljivo veće kvalitete i rađene s puno više pažnje pa ćemo, ako možemo birati, uvijek radije upiknuti neki doista vintage komad i udahnuti mu novi život. Meni su osobno stilski najdraže 40-e, 50-e i 60-e, dok Matt, što se ne samo mode, već i glazbe tiče, preferira 60-e i 90-e. Još od rane mladosti obožavao je stil Beatlesa (koji su mu i inače najdraži bend) iz sredine 60-ih te Davida Bowieja: sta prest hlače, dolčevite i nezaobilazne loaferice.

  mia18

  Osim estetike 60-ih za koju inspiraciju pronalazi među omiljenim glazbenicima, ali i fiktivnim likovima poput Dona Drapera iz omiljene mu serije 'Mad Men' ili pak filma 'Talented mr. Ripley', rado stilski koketira i s 90-ima i izričajem Britpopa čije je, kako modne, tako i glazbene lekcije redovito upijao u prvim redovima na koncertima Suedea, Blura, Oasisa, Libertinesa, Radioheada...

  mia21

  Inspiriran upravo svojim glazbenim idolima, prošle godine mi je za rođendan između ostaloga poklonio i pjesmu, za koju je napisao i tekst i glazbu - to mi je poklon koji nitko nikad neće uspjeti nadmašiti!

   

   

   

  mia17

  I sam sam imao indie bend - priča Matthew - a odlasci na koncerte su mi velika strast još od 97., kada sam kao 14-godišnjak otišao na svoj prvi koncert Super Furry Animals u Cambridgeu na kojem sam i prvi puta crowdsurfao. Od tada sam prošao više od 1000 svirki, što velikih u Royal Albert Hallu, Parizu, Brixton Academy, Hyde Parku, što malih u lokalnim klubovima. Arctic Monkeys sam gledao u Manchesteru još kad su 2005. svirali kao predgrupa bendu The Coral. Svaka od tih svirki me oblikovala na svoj način i upravo je to ono što mi u Zagrebu i općenito Hrvatskoj najviše nedostaje. Zahvaljujući studentskom životu u Liverpoolu i kasnije životu u predgrađu Londona, pratio sam sva moguća glazbena zbivanja kojih tamo nikada ne nedostaje.

   mia25

  Od modnih dodataka Matt nosi retro naočale, satove i klasičnu mušku kožnu torbicu. Obožava loaferice, Dr. Martens cipele te polo majice, pogotovo Fred Perry.

  miae3e

  Jednaku pažnju koju posvećuje odabiru odjeće posvećuje i održavanju frizure, pa tako održavanje svoje tapered fade frizure prepušta isključivo provjerenim barberima.

  27

  Dok on šešire nikada ne nosi, Miji su upravo oni omiljeni modni detalj.

  Obožavam šešire, omiljeni brend mi je beogradski Ercegovac, no volim i domaći Kobali, ali i vintage komade. Dugo željeni cilindar od svile uspjela sam pronaći na Hreliću, a jedan od omiljenih ljetnih šešira, onaj dizajnerice Elke Martensen upiknula sam na Britancu. Iako najviše volim žirardi šešire, rado nosim i turbane, tokice te fascinatore. Osim na šešire, slaba sam i na rukavice, te torbe, a pogotovo one brenda Vendula koje sam otkrila prilikom posjeta Engleskoj. U Hrvatskoj se nažalost ne mogu kupiti, ali na moju veliku sreću dostavljaju u Hrvatsku. Da mi je kuna za svaki put kada netko s oduševljenjem komentira bilo koji primjerak iz kolekcije, imala bih pozamašan iznos za upotpuniti kolekciju. Općenito volim naizgled jednostavne odjevne kombinacije začiniti drugačijim i neobičnim detaljima. Kada su omiljeni odjevni komadi u pitanju, to su svakako suknje punog kruga, haljine i kimona.

   26

  2

  foto Senja Vild

  1

  foto Senja Vild

  29

  mia2

  32

  mia10

  mia11

  mia15