The Label / prvi hrvatski modni dokumentarac

  Već neko vrijeme hrvatskim backstage prostorima mota se nekoliko kamera koje će proizvesti prvi hrvatski dokumentarac o modi: autori uratka The label su snimateljica Suzana Arslani, novinarka Svjetlana Matić i fotograf Jure Perišić.

   

  dreamteam
  Svjetlana, Suzana i Jure - pokušat će otkriti formulu uspjeha u hrvatskoj modi... 


  Što je sve potrebno za izradu jedne kolekcije? Kakva je atmosfera u backstageu prije revije? Sto je nužno da postanete uspješni u modnoj industriji? Ovi autori i inače sudjeluju u procesu stvaranja modnih revija i sličnih događanja, pa su usput odlučili napraviti i prvi hrvatski dokumentarac u kojemu će se pojaviti brojni hrvatski dizajneri, stilisti, vizažisti, frizeri, modeli... Ukratko, u dokumentarcu ćete vidjeti kako nastaju kolekcije, kako se pripremaju modna događanja, što je sve potrebno prije izlaska na pistu.

   


  - Nismo ni znali u što se upuštamo kad smo odlučili raditi ovaj projekt. Materijal se još naveliko snima, a naša će kamera biti prisutna i na predstojećim hrvatskim modnim događanjima. Imamo iskustva u tom poslu, pa znamo koliko se toga treba napraviti da bi na pisti u tih 10 minuta sve izgledalo savršeno - ističe trojac Arslani, Matić & Perišić - zato smo dokumentirali sve faze ovog posla: skiciranje, traženje materijala, isprobavanje odjeće, snimanja editorijala i naravno backstage trenutke… Bit će tu još mnogo zanimljivog materijala. Dosta je posla pred nama. Na terenu nemamo scenarij, već s snimamo ono što se dešava u tom trenutku, stoga smo sigurni da ćemo dokumentarcem prikazati svu kaotičnost, ludost i kreativnost ove industrije. Naravno da su neki dizajneri i ljudi uključeni u modni svijet u početku bili nepovjerljivi kad smo im rekli da će kamera slijediti u stopu, no s vremenom su se opustili i zaboravili na nas... Tek onda smo dobili ono što želimo - .

   

  revija

   

  revija2