TOMISLAV BAHORIĆ // krojni ARAK, crni minimalizam i FLUIDNA forma

  Iako Tomislav Bahorić @ Spirit by T.B., na Fashion.hr pistu Zagrebačkog velesajma, šalje dečke, njegova je kolekcija uvijek bila unisex, fluidna i raznolika. Jakne, šalovi, hlače, marame, nakit, tunike... sve mogu nositi baš svi.

   tomi1

  Kod njega je sve tamno, naglasak je na konstrukciji i motivima. Odijevanje je kod autora kao što je Bahorić nešto vansezonski i vantrendovski, kod njega nećeš vidjeti puf ramena jer su ona sad hit. On niže kolekciju za kolekcijom, jedna se slaže na drugu, a crna je uvijek podloga koja štima.

  tomi1

  – O da, i cure mi dolaze po jakne i kapute – ističe Tomislav dan nakon revije. – Ovoga puta koristio sam krojne arke kao motiv koji smo printali na materijal, a onda iz toga krojili. Imam i ruksake, u više veličina, a napravio sam i narukvice od kože, kao stilski detalj. Iako, i njih koriste i dečki i cure. Crna je, kao i uvijek, sveprisutna, ona me najviše inspirira – istaknuo je dizajner.

   tomi1

  Ovoga puta umanjeni krojni arak poslužio mu je kao motiv, kao da je crtao bijelom kredom po crnoj ploči! Od detalja su tu i super-tamni šalovi od umjetnog krzna, koji prekrivaju pola lica i silueti daju mistični dojam.

  Mračna elegancija dešava se i na majicama koje imaju naljepljene dijelove krojnih araka, od blistave kože. Isti materijal sjeo je i na ramena - u obliku malog bolera.

  tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1tomi1