TOP NICHE PARFUMERIJA IMA 10 GODINA // party @ MEŠTROVIĆEV PAVILJON, nova kolekcija ESCENTRIC MOLECULES

  Svijet niche mirisa pravo je igralište za Boruta Mihalića, koji je jučer organizirao proslavu povodom 10 godina Parfumerija TOP.

  Parfemski majstor prije jedne je dekade sudjelovao u kreiranju niche scene, parfema koji su posebni po sastojcima, načinu izrade i općenito pristupu prema olfaktornoj priči. Danas su aktualne Top Parfumerije u Tomićevoj, na Kaptolu 4, u Splitu te kao pop-up store u sklopu Grand Park hotela u Rovinju.

  M HDLU 102

  Sinoć je party povodom 10 godina uspjeha održan u HDLU, u suradnji s brendom Escentric Molecules. Naime, uz Boruta, vlasnika parfumerija, domaćini su bili i kreator Molekule, legendarni 'nos' Geza Schön, kreativni direktor Paul White i komercijalni direktor Juraj Sotošek Rihtarec.

  Borut Mihalic 1

  Borus Mihalić

  U galeriji Bačva, za ovu priliku posebno osvijetljenog HDLU- a, mini izložbom od 29 radova prikazan je put do stvaranja brenda Escentric Molecules, a predstavljena su i nova tri mirisa iz kolekcije M+.

  TOP niche u svojoj ponudi ima preko 85 nišnih beauty brendova.

  M HDLU 157

  Geza Schön jedan je od vizionara ove scene jer kad je prije 18 godina pokrenuo EM, svijet mirisa nije imao ništa slično. Imat će veliku proslavu u Berlinu za 2 godine, gdje živi te će pritom proslaviti dva desetljeća brenda.

  Njegova je ideja danas aktualna baš kao i tada – i dok svi rade kompozicije, Geza se usudio na tržište pustiti parfem od samo jedne molekule, jedne note i to umjetne. Mnogi su se tome tada čudili, gledali ga kao da mu nije dobro, no on je točno znao što želi i to je napravio. To je sintetička Iso E Super – kao baršunasti cedar mnogi ga opisuju, lagan i neutralan, bez osjećaja težine koji je tipičan za prirodne drvene note.

  Geza Schoen

  Geza Schön

  Pošto je radio za razne brendove, među njima i Diesel, tijekom 90-tih Geza je shvatio da ta jedna molekula često prisutna u raznim parfemima, privlači pažnju, zavodi, ljudi je primijete i vole.

  Zato ju je predstavio kao notu koja je jedna i jedina u parfemu te projektu dao ime Escentric Molecules. I danas je Molekula, kako joj tepaju obožavatelji, super popularna diljem svijeta.

  m2023

  Kolekcija ima nekoliko kreacija, a sada su tu i novi mirisi iz M+ kolekcije, znači da osim Iso tu su i još po jedna nota u tri mirisa - Black Tea, Ginger i Guaiac Wood.

  M HDLU 11

  Kreacije su jasne, čiste, linearne, nepromjenjive čitavo vrijeme dok ih nosite. Inače, brend ima veliki respekt na niche sceni, a Geza je cool lik koji ima posebnu priču. Ona je drugačija i gotovo 20 godina nakon originalnog lansiranja – to se zove dobro skužiti stvar.

   M HDLU 10