UNICEF humanitarna revija „Dobrota je uvijek u modi“…

  … održat će se ove subote, u sklopu Cro-A-Portera u zagrebačkom galerijskom prostoru Lauba. Tom će prilikom hrvatski dizajneri predstaviti svoje unikatne lutkice, a sav prihod od zarade namijenjen je programu za poticanje udomljavanja djece s teškoćama u razvoju.

  open
  Lutkice iz radionice dizajnerice Sonje Lamut

  Projekt izrade krpenih lutkica UNICEF provodi već više od 20 godina u suradnji s volonterima koji ih izrađuju, a u Hrvatskoj su se pod imenom Seka i braco počele prodavati 2006. godine. Naime, više tisuća djece u Hrvatskoj odrasta u institucijama, koje unatoč trudu osoblja koje tamo radi ne mogu nadomjestiti roditeljsku ljubav i pažnju. Stoga je UNICEF pokrenuo akcije poticanja udomljavanja kako bi senzibilizirao širu javnost o važnosti odrastanja djece u obiteljskom okruženju, uključujući i poticanje specijaliziranog udomljavanja djece s teškoćama u razvoju.

  Lutkice će se prodavati po cijeni od 500 kn. Potpisuju ih Aleksandra Dojčinović, A'MARIE, Anamarija Asanović, Boris Pavlin, Borna et Fils, Dioralop, ELFS, Hippy Garden, Ivica Klarić, Jelena Aleksić, JET-LAG, Luka Grubišić, Linea Exclusive, Matija Vuica, Monika Sablić, MAK, Madam Demode, Sonja Lamut, Tomislav Bahorić, Zoran Aragović, Zigman, XD Xenia Design, Etna Maar i Image Haddad.

  Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 200 kuna u UNICEF-ovoj trgovini u Zagrebu u Ilici 8, Medveščak Fan Shopu u Teslinoj 6 te u Eventim ticket Shopu u Jurišićevoj 2a kao i na njihovoj internetskoj stranici www.eventim.hr.